Budgettip voor kapotte leggings

Herkenbaar? Je dochter die haar nieuwe legging voor de eerste keer draagt en er een gat in valt? Ik heb nu al aardig wat leggings weg kunnen gooien tot ik me bedacht dat er een eigenlijk heel handige recycle methode is. En die lost ook meteen het ieps-we-hebben-geen-korte-leggings-probleem op. De schaar!

Herkenbaar probleem?

Ik heb geen stofschaar meer en dus gewoon een scherp Ikea-schaartje gebruikt, werkt prima. Recht afknippen is helaas een kunst die ik niet beheers. Maar goed, deze 3 korte leggings (in één week allemaal kapotgegaan) kunnen prima onder een rokje of voor een dagje speeltuin of strand oid. Of tzt voor het met kleren aan zwemmen.

Als je handig bent met de naaimachine zou je er ook nog een zoompje in kunnen naaien. Zelf weet ik niet hoe je er een nieuw spoeltje in krijgt en zo is het ook prima.

Mijn dochters lopen in ieder geval niet meer met leggings voorzien van kapotte knieën rond 😉

Slijten bij jullie de leggings ook zo rap? Of valt het mee?

Reacties

 1. Melissa zegt:

  Haha wat een goed idee, zo simpel, ik heb er nooit eerder aan gedacht maar het gebeurt hier ook zo vaak! Ik sta echt ’s morgens voor de kast “nee die legging niet, zonde als die kapot gaat. Die dan, nee ook zonde” en dat gaat nog wel even door! Ik ga het ook doen met een aantal waar gaten in zitten, thnx 😉

 2. Dat is nog eens een fijne en makkelijke tutorial! Ik vind het een mooie oplossing, en afknippen kan ik wel : )

 3. MetMirjam zegt:

  Handig ideetje! Ik heb er al wel aan zitten denken om dit met te korte spijkerbroekjes te gaan doen.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja, met spijkerbroeken staat superleuk! Hier slijten die gelukkig minder snel dan de leggings 🙂

 4. Nynke B zegt:

  Handig, dat doe ik ook. Ik gebruik ze als gymbroekjes voor op school.

 5. Nathalie zegt:

  Ik heb dit probleem nog niet gehad hihi, maar spijkerbroekjes heb ik wel eens afgeknipt. De meeste leggings die ik koop zijn gelukkig niet duur 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.