Leestip: Dries en de weerwolf van Annie M.G. Schmidt

Ken je Dries en de Weerwolf? Vast niet! Het boek is geschreven door Annie M.G. Schmidt en een hele nieuwe uitgave van haar! Wij mochten dit boek reviewen omdat het binnenkort de landelijke Annie M.G. Schmidtweek is (van 18 tot 28 mei). Ieder jaar rond de geboortedag van Annie, 20 mei, wordt het oeuvre van deze geweldige Nederlandse schrijfster ‘gevierd’. Dit jaar heeft deze week het thema ‘op avontuur’ en het boek Abeltje zal volop worden voorgelezen op scholen en in bibliotheken. Daarnaast is dus op 26 april het nieuwe prentenboek Dries en de Weerwolf uitgebracht, met tekeningen van Martijn van der Linden.

dries en de weerwolfTip: tijdens de Annie M.G. Schmidtweek worden in de boekhandel gratis luistercd’s uitgedeeld met de titel ‘Op avontuur met Annie M.G. Schmidt’. Hierop staan 9 avontuurlijke verhalen van de schrijfster, voorgelezen door Flip van Duijn.

Waar gaat ‘Dries en de Weerwolf’ over?

Dit prentenboek is bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar en telt 32 pagina’s. Het is best heel spannend, maar daardoor wel een ontzettend stoer verhaal. Iedere avond komt een gevaarlijke weerwolf uit de bergen het dorp in. Zijn ogen sproeien vuur en zijn tanden zijn lang en scherp. Alle mensen en dieren in het dorp zijn doodsbang voor hem, maar niemand durft het monster iets te doen. Behalve één klein jongetje: Dries. En Dries heeft een verrassend supergeheim wapen om de weerwolf te verslaan…

DSC_0247
Ons testpanel luisterde ademloos naar het verhaal over de weerwolf…

Wat vonden wij ervan?

Aangezien het boek binnenkwam 5 minuten voor we naar ons vakantieadres vertrokken, namen we het mee en bestond ons testpanel uit vijf kinderen van 3 tot 5 jaar. Toen deze tante/mama aankondigde te gaan voorlezen uit een weerwolvenboek, was de bank heel snel gevuld. (Dit werkt overigens perfect om niet mee te hoeven helpen met de afwas, voorlezen. Werd even subtiel opgemerkt, hahaha.) Weerwolven zijn wel een beetje griezelig en griezelig is heul erg stoer! De ‘wel afwassers’ luisterden ook ademloos mee. Vooral omdat we met z’n allen tijdens het verhaal nog even lekker hard als een wolf gingen huilen. Want dat soort dingen maken een voorleesverhaal extra leuk, vind ik zelf. De kinderen gelukkig ook :mrgreen: 😎 . Zowel de kinderen als de mama’s vonden het een ontzettend leuk boek. Niet te lang, niet te spannend maar wel een verhaal dat boeit. Als gezegd hebben de kinderen ademloos geluisterd en gingen ze helemaal op in het verhaal. Een aanrader dus! Zeker als je kijkt naar de prijs: 9,99 euro.

Boek bestemd voor de onderbouw en groep 3 tijdens de Annie MG Schmidtweek is prachtig!
Boek bestemd voor de onderbouw en groep 3 tijdens de Annie MG Schmidtweek is prachtig!

Kortom een mooie nieuwe uitgave van deze bekende schrijfster! Een erg leuk cadeau voor kinderen in deze leeftijd of voor juffen. Je kunt hier meer lezen over de aankomende Annie M.G. Schmidtweek. Juffen kunnen hier ook lessuggesties downloaden die bij de boeken Abeltje en Dries en de Weerwolf horen.

Ik ga na de vakantie bij onze kleuterjuffen informeren of ze het boek willen lenen, want het is echt leuk! Wat vind jij het leukste boek van Annie M.G. Schmidt?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nathalie zegt:

    Gezellig met zo’n groep kindjes voorlezen.

    1. Marguerita78 zegt:

      Ja, vooral als ze allemaal zo in het verhaal opgaan 🙂

  2. Wat leuk zeg, een nieuw boek van Annie M.G. Schmidt! Dank voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.