Keek op de week

Het was weer een volle week met genoeg blogvoer, dus weer een ‘keek op de week’. Tja, beter een goed gejatte titel, dan slecht verzonnen. Wikipedia leert mij dat Keek op de Week werd uitgezonden van 1988 tot 1993 en ik vond dit destijds een stuk leuker dan het journaal. Van mijn kant geen inhakers op actualiteiten, maar gewoon een keek op mijn eigen (blog)week. Met foto’s 🙂

New in: LalaLoopsy aankleedpopje
Maandag

Eindelijk weer aan het werk! Geen zieken meer gelukkig. De kinderen konden naar school en het kdv. Gelukkig geen achterstand, maar een fijne werkvoorraad waarmee ik aan de slag kon na bijna een hele week afwezig.

schildpad
De dames wilden alleen in bad als de Goliath roboschildpad mee mocht!
Dinsdag

Weer aan het werk. Niet dat ik op tijd was, werklui waren midden in de spits bezig met de hefbrug in Waddinxveen waar ik overheen moet. Twintig minuten staan wachten… In de lunchpauze even geshopt bij de BigBazar en voor 50 cent een schattig klein portemonneetje gekocht voor mijn kleuter. Nu ze 5 jaar is, krijgt ze zakgeld! Weer een mijlpaal hoor.

selfie
Selfie! Met de nieuwe regenboogbril en een sneakpeek van mijn toffe 4FunkyFlavours jurkje.
Woensdag

Helpen met groep 2 stond op mijn programma. Mijn kleuter ging aan de slag met ontwikkelingsmateriaal en daarbij helpen altijd 2 moeders. Voor mij was dit de eerste keer, omdat ik voor de kerst bij groep 1 hielp met de spelletjesochtend die uit gewone bordspelletjes bestaat. Daarbij kon ook mijn peuter leuk meedoen. Nu had ik met de juf afgesproken dat ze tijdens dit half uurtje mee mocht draaien met groep 1 in de kring. Er was een invaljuf vandaag, maar ook die vond het goed. Het was ook maar een klein clubje. Wat was mijn meisje trots dat ze even op een stoeltje plaats mocht nemen in de klas! Het was best even spannend omdat een nieuw jongetje op de schoot van de juf aan het huilen was, maar gelukkig besloot mijn peuter dat stoer zijn een beter plan was. Toen groep 2 weer terugkwam in de klas, was ze toch erg blij om me weer te zien. Na de zomervakantie mag ze echt.

kapotte ipad
Zieke ipad naar de dokter gebracht…

We haalden een paar snelle boodschappen, brachten de kapotte ipad naar de computerwinkel én we gingen samen naar de brillenwinkel. Haar nieuwe bril was klaar! Even afpassen en betalen en natuurlijk verliet ze heel trots met de mooie nieuwe bril op haar neus de winkel. Even snel een paastak en tulpen gekocht en het was alweer tijd om de kleuter uit school te halen. Eten, snel een was draaien en op naar zwemles. Na zwemles heb ik beide dames uitgebreid laten badderen met hun nieuwe Goliath schildpad, zodat ik ondertussen wat was kon wegvouwen.

Paasontbijtje in de klas, gezellig hoor!
Paasontbijtje in de klas, gezellig hoor!
Donderdag

Vroeg op, want er was paasontbijt op school. Om 8 uur al. Natuurlijk dacht ik daar woensdag pas laat aan, dus echt voorbereid of georganiseerd was het ontbijtje van mijn kleuter niet. Maar wel mét gekookt ei dat ze zelf versierd had, chocolade ei, pakje drinken en boterhammen dus prima. Vorig jaar had ik cupcakes gebakken met de peuter, maar zonder dat soort creatieve meuk was het ook prima ;-). Manlief kon gelukkig de peuter wegbrengen, dus ik was lekker vroeg op het werk. Fijn, want dan kon ik ook weer tijdig naar huis om voor 6 uur de ipad weer op te halen.

Vrijdagavond bezocht ik een sample sale, met kleding die merken alleen in specifieke maten maken om hun collecties aan winkeliers te kunnen tonen.
Vrijdagavond bezocht ik een sample sale, met kleding die merken alleen in specifieke maten maken om hun collecties aan winkeliers te kunnen tonen.

Nieuwsgierig wat dat kost? Een kapot scherm repareren? Ik bracht mijn ipad bij WiKa Services en was 75 euro kwijt. Dit bedrag kan ik nog claimen bij de verzekering, dus ik hoop dat we het terugkrijgen. Nog niet eerder een claim ingediend, dus we zullen zien hoe dat werkt. Oh en hoe suf… Mijn portemonnee lag nog thuis, gelukkig kon ik de factuur ook overmaken. Wat een blunder.

De egghunt deden we vanwege het mooie weer een dag eerder.
De egghunt deden we vanwege het mooie weer een dag eerder.
Vrijdag

Geen school vandaag, maar de dames waren vroeg wakker. Ik probeerde het huishouden op orde te krijgen en we kregen onverwachts nog verlate verjaarsvisite voor de kleuter. Het door opa en oma bestelde cadeau was binnen en ze heeft samen met oma de hele ochtend aan het Frozen lego-kasteel gebouwd. Erg leuk! Ondertussen kon ik even snel boodschappen doen. Scheelt al gauw een kwartier tot half uur als je dit zonder kinderen doet. ’s Middags kreeg ze van een vriendin nog een leuke smartgame cadeau. En deze hele dag waren de meiden zoet met verjaarscadeaus – ook nog van het partijtje – en speelgoed waarover ik mag bloggen. Ik schoot nog even wat plaatjes tussendoor en toen hop… Naar Aalsmeer voor een sample sale gehost door een pr-bureau waar ik regelmatig contact mee heb. Ik was nieuwsgierig naar het fenomeen ‘sample sale’ en wilde even mijn gezicht laten zien, omdat dat wel zo netjes is als je regelmatig iets leuks krijgt toegestuurd. Vooral voor meisjesbaby’s hingen er veel leuke dingen. Ik hoopte een B.Nosy jurkje te scoren, omdat ik nieuwsgierig ben naar dit merk maar deze jurkjes waren er helaas alleen in kleine sample-maten. Ik heb wel een legging van dit merk gekocht, daarnaast nog een witte wintersjaal van Le Chic en een vrolijke hoogzomerjas van het merk Nono.

Tip: voor het grote publiek is deze sample sale op 1, 2 en 3 april!

Gepocheerde eieren gemaakt door mijn schoonzus.
Gepocheerde eieren gemaakt door mijn schoonzus.
Zaterdag

Danslesdag. De Kidsdans duurde vandaag extra lang, omdat het werd gecombineerd met een knutselactiviteit voor Pasen. De Kidsdansgroep werd hiervoor gecombineerd met de Updanseressen. Gelukkig had ik twee zakken Smarties meegegeven, want mijn dochter mocht trakteren. De meiden hadden leuke knutsels gemaakt met foamklei en vertelden honderd uit. Ik pakte ondertussen thuis alle tassen in voor een logeerpartij bij opa. Het was stralend weer en opa had genoeg paaseitjes in huis voor een leuke egghunt buiten. Samen met hun nichtjes genoten ze van deze speurtocht en organiseerden ze er naderhand zelf nog een voor de volwassenen. ’s Avonds hebben we gezellig gegeten in een wokrestaurant. Fijn voor de kinderen omdat je steeds heen en weer loopt.

Joepie paaseitjes zoeken! Ieder haar eigen kleur.
Joepie paaseitjes zoeken! Ieder haar eigen kleur.
Zondag: 1e Paasdag

Vanuit de wintertijd gezien waren de meiden vroeg wakker en zat ik om half 7 beneden. Mét mijn warme comfi Soxs, wat zitten die toch lekker! Maar de zomertijd ging in, dus half 8 is netjes uitgeslapen. Terwijl ik met kopjes koffie alert probeerde te worden, hadden de dames heel veel lol met hun nichtjes en de meegebrachte Vlakkies en Bunchems. Mijn schoonzus verzorgde een uitgebreide paasbrunch en iedereen deed zijn best om de voorraad chocolade paaseitjes te doen slinken. Fail! Van opa moesten we dus nog maar een zakje eitjes mee naar huis nemen. Hè, wat vervelend nou.

Gelukkig is er nog een tweede Paasdag om even lekker uit te buiken 😉 Hoe was jouw pasen? Heb je eieren verstopt of gezocht? Of vanwege de regen maar overgeslagen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nathalie zegt:

    Wij hebben de paaseieren binnen verstopt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.