Yay in groep 2 – het vervolg

Mijn dochter zit sinds januari in groep 2. Daar schreef ik al eerder over (hier deel 1 en hier deel 2) en ik beloofde jullie een update te geven na de CITO-toets. Nu heb ik net als jullie ook alle berichten gelezen dat je niet teveel waarde aan zo’n toets moet hechten, maar toch was ik erg benieuwd naar de uitslag. En vooral ook naar hoe haar juffen vinden dat ze het in groep 2 doet. Deze week waren de 10-minutengesprekken, ik vertel je daarom nu hoe het gaat.

color-pencil-1022033_640

Onze school was niet de enige met 10-minutengesprekken. Waren jullie ook deze week aan de beurt? Opa en oma waren er in ieder geval druk mee, want de ouders van mijn neefje waren precies een uur voor ons aan de beurt. Gelukkig duren deze gesprekken slechts 10 minuten en stonden ze precies op tijd bij ons op de stoep om op te passen. (Danku!) Grappig genoeg bleken de juffen op de verschillende scholen over nicht en neef vergelijkbare observaties te maken. Ik licht ze hier niet toe, maar dat was wel erg grappig, dat ze het niet alleen goed kunnen vinden maar ook bepaalde dingen hetzelfde doen.

CITO

In de gang lagen de mappen met werkjes al klaar. Ik blijf het leuk vinden om te zien hoe die zich ontwikkelen. Van een zelfportret bijna een jaar geleden met simpele poppetjes tot nu waar de meisjes mooie wimpers en kleding met dessins hebben. De CITO-toets bleek ze goed gemaakt te hebben, een score 1 op taal. Net als de helft van groep 2 die nu dus met elkaar worden uitgedaagd met groep 3 materiaal. Fijn om te horen dat het echt een flinke groep is. Op rekenen scoorde ze een 3, gemiddeld voor een groep 2 kind dus netjes. Op dit gebied kan ze gewoon mee blijven doen met de groep. Plattegronden vond ze nog lastig zei de juf. Gezien haar passie voor de Vlakkies die veel ruimtelijk inzicht vragen en een nieuw ruimtelijk spel dat ze op school graag doet, zal ze hierin vast goed ontwikkelen.

Doet haar goed

Nog belangrijker dan de uitslag van de CITO vonden we de obervaties van de juffen. Die benoemden nadrukkelijk dat de overstap naar groep 2 ons meisje zichtbaar goed heeft gedaan. Ze zien haar zich ontwikkelen en zichzelf uitdagen. Hoewel ze ook nog graag speelt (en dat mag ook) met zowel kinderen van groep 1 als nu ook groep 2. Als het in deze lijn door blijft gaan, kan ze met deze groep door naar groep 3 na de vakantie. Dat horen we ergens in mei. Het lijkt erop dat ze nieuwe maatjes gevonden heeft met dezelfde interesse in leren / nieuwsgierigheid. Fijn voor haar.

Thuis

Ook thuis merken we dat ze lekker in haar vel zit, al is ze vaak te moe om over school te vertellen. Af en toe komt er iets uit, zeker als we samen foto’s op Social Schools kijken wil ze vertellen wat er gebeurde. Hoewel ze nog steeds graag wil lezen en schrijven, is ze er nu niet meer zo fanatiek mee bezig om dingen te vragen als voorheen. Daaraan merken we dat ze ook op school aan haar trekken komt. En af en toe speelt ze nu jufje voor haar zus, die naar letters begint te vragen <3

Wij zijn in ieder geval erg blij met al het nieuwe lesmateriaal in de klas en vooral ook de inspanningen enbetrokkenheid  van de juffen. Heerlijk om te horen dat deze versnelling ons kleutertje goed heeft gedaan! 

Hoe is bij jullie het 10-minutengesprek verlopen?
 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Sandra zegt:

  Fijn dat het zo goed gaat met je dochtertje op school! Ze hebben vorige week hun rapport gekregen en de gesprekken zijn ook al geweest. Duren hier ongeveer 10 min.

 2. Yvonne zegt:

  Wij goed om te lezen dat het goed met haar gaat in groep 2. Ze doen de cito toetsen niet voor niets. Zowel school als de ouders krijgen zo een goed inzicht. Wij hebben over twee weken de gesprekken. Ik ben wel erg nieuwsgierig naar de van Milan die is n dit jaar gestart.

 3. Bosbrandt zegt:

  Weer leuk om te lezen en wat fijn dat het zo goed met haar gaat. Het lijkt erop dat jullie de juiste keuze hebben gemaakt! Wij krijgen als het goed is vandaag de rapporten mee naar huis en begin volgende week hebben wij de gesprekken (groep 2 en 4).

 4. marjon zegt:

  Fijn dat jullie zien, dat er een juiste keuze is gemaakt.
  Bij ons is nu carnavalsvakantie… maar aankomende dinsdag hebben wij oudergesprek. Onze dochter heeft voor de 1e keer een cito gemaakt.

  1. Marguerita78 zegt:

   Bij ons was het ook de eerste keer idd en dus erg spannend. Geniet van je vakantie!

 5. Ik moet komende week naar school voor 3 10 minuten gesprekken op de middelbare school. Ik ben benieuwd.

  1. Marguerita78 zegt:

   Spannend!

 6. Patricia zegt:

  Leuk om te lezen ☺️

 7. Nathalie zegt:

  Fijn dat het zo goed gaat! De 10 minuten gesprekken zijn hier altijd snel om en soms vind ik het prettig om even iets uitgebreider met de juffen te praten 😉

  1. Marguerita78 zegt:

   Er stond inderdaad een wekkertje bij haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.