Goede blogvoornemens

In januari bestaat mijn blog alweer een jaar! Wat begon na opmerkingen van online kennissen waarmee ik in contact kwam naar aanleiding van een gezamenlijke hobby (winacties!), is uitgegroeid tot iets waar ik persoonlijk veel plezier uit haal: een uitlaatklep waarin ik alle dingen die ik leuk vind kan combineren. Mijn kinderen, mezelf uitdagen (ook als mama), schrijven, nieuwe dingen proberen, dingen gratis krijgen en anderen helpen door de voordeeltjes die ik vind te delen, anderen op ideeen te brengen en mensen aan het lachen maken.

Zeg nou zelf, het is toch ook supergrappig? Ik zat niet lekker in mijn vel, voelde veel tegenslag en zocht mijn geluksmomenten in het winnen van prijzen. Dat liep zo goed in dit internet/facebook-tijdperk, dat ik het op een bepaald moment gênant vond om te melden dat ik alweer iets leuks had gewonnen. Maar mijn naasten gunden me dat juist van harte! En ze vonden het ook wel heel erg grappig om over mijn succesjes te horen! Op verjaardagen had ik – zeker toen ik werkloos was – weinig interessants te melden, behalve dan dat ik regelmatig in de prijzen viel.

Poldermama

Ik kan ontzettend enthousiast zijn. Daardoor wist ik mensen om mij heen te motiveren om ook eens een kansje te wagen. Zo moeilijk is het tegenwoordig niet om mee te doen. En er zijn zooooooveel prijsvragen! En ja, die mensen wonnen ook ineens af en toe een leuk prijsje 🙂 Dat vond en vind ik dan weer heel erg leuk. Ik startte dus een blog met een grappige en kneuterige naam: Poldermama. Omdat ik niet hip ben en graag toegankelijke berichten deel die bruikbaar of vermakelijk zijn voor mijn lezers. Om een stukje positiviteit te delen. Met mijn geluksmomentjes zodat ik niet te lang blijf hangen in de verdrietige dingen in het leven.

En ja, ik ben dus heel materialistisch en haal die geluksmomentjes uit spullen die ik gratis krijg, uitstapjes waarvoor ik geen entree hoef te betalen, kortingsbonnen en andere mooie voordeeltjes en ervaringen. Dat is namelijk ook het makkelijkst om over te schrijven, vooral omdat ik met mijn man heb afgesproken om geen hele persoonlijke dingen te delen. Mijn blog blijft dus gezellig, oppervlakkig en hopelijk toch inspirerend, nuttig en grappig.

Magisch blijf ik de statistieken vinden. Ik check ze diverse keren per dag. Om te kijken hoeveel bezoekers ik heb, hoe vaak een bepaald aetikel is gelezen en via welk kanaal mijn blog gevonden wordt. Het bezoekersaantal groeit rustig door, helemaal leuk! En toch ga ik iets veranderen. Als poldermama ben ik dan lekker kneuterig, een paar maande na mij startte er nog iemand een blog met deze naam maar dan onder de .nl variant. En mijn poldermama.wordpress.com URL is best heel kneuterig en onprofessioneel. Zeker nu ik zoveel effort heb gestoken in de contacten met merken en pr-bureaus, ook omdat ik sinds mei als reviewer blog voor De Mama Company.

Domeintje

Aangezien ik al sinds 2002 een eigen domeinnaam heb, waar ik sinds 2005 niets meer me doe… Is het nu de tijd om in actie te komen. Ik was als freelance tekstschrijver / lifestyle redacteur actief in die periode. Dat is ook de reden dat ik graag over producten schrijf, dat vond ik toen ook al zo leuk. En ik vind het heerlijk om dankzij de vele persberichten die ik ontvang als één van de eersten op de hoogte te zijn van nieuwe dingen! Heb ik weer leuke dingen te vertellen op een verjaardag 😉 Die ervaring kwam voor mijn blog goed van pas. De meeste pr-bureaus kende ik nog wel van ‘vroeger’, ik weet hoe je een tekst moet schrijven – al schrijf ik nu subjectief en toen juist objectief -, hoe het wereldje ‘werkt’ en ik weet vooral wat ik zelf wel of niet wil.

Ik wil heel graag groeien! Mijn dochters en ikzelf – zelf mijn man zo af en toe, maar sssstt niet verder vertellen – halen veel plezier uit alle mooie dingen die dankzij mijn blogactiviteiten op ons pad komen. Ze krijgen veel, maar gedragen zich niet verwend. Ik vind het heerlijk om ze erbij te betrekken. Ik leer ze dat dit ook een soort werk is, al doe ik het voor de hobby. Ze weten dat we foto’s moeten maken van alles dat we ‘krijgen’, dat we erover na moeten denken of iets leuk is en waarom (dat vinden ze heel moeilijk) en dat mama dan een stukje moet schrijven. Na veel persoonlijk uitstelgedrag, heb ik deze week mijn domeinnaam overgezet naar een andere host en WordPress geïnstalleerd!

Komende weken ga ik heel hard werken aan het kopiëren van mijn content naar de blog op mijn domein. Ik moet nadenken over een handige menustructuur, categorieën en heel veel linkjes aanpassen. Op deze blog staan meer dan 300 berichten, dus ik ben de komende weken wel zoet! Ondertussen blog ik natuurlijk wel gezellig door. Als ik klaar ben met mijn werk, laat ik natuurlijk weten hoe en wat.

Ben je nieuwsgierig hoe het ermee staat? Check www.marstyle.nl en laat een reactie achter! (Noot: er moet echt nog heel veel werk aan de site gebeuren.)

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.