Bioscooptip: The Good Dinosaur

dinosaur
Heb jij Disney Pixars nieuwste film al gezien? The Good Dinosaur draait nu in de bioscoop! Deze animatiefilm neemt je mee in een wereld van dinosaurussen waar de rollen zijn omgedraaid. Een dino genaamd Arlo sluit vriendschap met een mensenkind en noemt hem Spot. Samen gaan zij op een ontdekkingsreis door een wild en mysterieus landschap. De onzekere Arlo leert zijn angsten te overwinnen en ontdekt waar hij daadwerkelijk allemaal toe in staat is. Wij ontvingen vrijkaartjes voor de blog, ik bezocht de film daarom met mijn kleuter van 4 en haar neef van 5.

DSC_0017

IMG_0137The Good Dinosaur ging op 25 november in première in de Nederlandse bioscopen. Vanwege Sinterklaas en ziekte kon ik de film niet eerder bezoeken, maar op deze regenachtige was het een perfect uitje. Na het zien van de trailer en de reactie van de peuter op andere films, besloten we om haar lekker bij papa thuis te laten en mijn oudste haar lievelingsneef mee te vragen. Een goede keus, want de film was ook op veel momenten erg spannend. Dat vond mijn dochter van 4, maar zelfs grote neef van 5 zijn handje heb ik na de pauze even vastgehouden omdat de dinosaurus tijdens het noodweer in een zelfde situatie terechtkomt als in het begin van de film. En toen ging zijn papa dood… Gelukkig liep het de tweede keer beter af. 

Trailer

Hier een voorproefje van de trailer:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=d_LB9mkZWgg&w=560&h=315]

Wat vonden wij ervan?

“Het was leuk, maar de film was wel een beetje zielig. Vooral toen de papa doodging.” Neef van 5 en nicht van 4 waren het roerend met elkaar eens. Ik vond het zelf ontzettend leuk om met dit stel samen op pad te gaan. Ze kregen allebei pas vlak voor vertrek te horen dat we met z’n drietjes naar de bioscoop zouden gaan en hadden dikke pret in de auto. In de bioscoop hebben we een paar foto’s gemaakt, popcorn en wat drinken gekocht, even naar het toilet en toen de zaal in. 

IMG_0129IMG_0131Wij bezochten The Good Dinosaur bij Annex Cinema in Woerden en die hebben altijd een pauze. Konden we tussendoor nog even een keer plassen, wel zo prettig met jonge kinderen. In de pauze gaven ze beiden aan dat ze toch wel een stoelverhoger wilden (dat wilden ze daarvoor niet). En we werden ‘streng’ toegesproken door de kleine meisjes van een jaar of 6 op de rij voor ons, want mijn muppet had per ongeluk een bak popcorn om laten vallen waardoor er veel rotzooi op de grond lag… Oeps! Tijdens de film hebben ze net als de andere kinderen in de zaal een paar keer hard gelachen. Ondanks de vele spannende en zielige momenten, zit deze film ook vol humor en leuke momenten. 

IMG_0135
De film is bedoeld voor alle leeftijden, maar ik ben zelf erg blij dat mijn peuter niet mee was. Tijdens het napraten in de auto en de reacties in de bioscoop en vlak na de film, bleek toch wel dat hij errug spannend is. Op dvd is een ander verhaal, maar misschien was ons testpanel van 4 en 5 toch wat aan de jonge kant voor de bioscoop? En het is natuurlijk ook heel erg verdrietig als iemand zijn papa doodgaat. De kinderen waren overigens niet in tranen hoor, ze benoemden alleen wat ze zielig vonden en riepen in de bioscoop “spannend” als het even too much werd. Ik vond het zelf af en toe ook wel spannend en hield de kleintjes goed in de gaten op die momenten, maar al met al was het een ontzettend leuke film!

IMG_0138
We hebben erg van dit leuke uitje genoten! Door de pauze erbij waren we wel iets later thuis dan ik vooraf had bedacht. Mijn kleine meisje was erg moe van dit avontuur, dus ze heeft weinig gegeten en papa heeft haar snel naar bed gebracht. Ze was zo in slaap! Kon ik intussen even kroelen met mijn jongste muppet, die me toch wel gemist had. Volgende keer weer een uitje waarbij zij ook meekan, maar met grote neef erbij was ook gezellig voor de afwisseling. Neef en nicht hadden samen de grootste pret! En eigenlijk is het stiekem ook wel heel leuk om een jongen mee te nemen naar een dinosaurussenfilm 🙂

Voor Disneyfans is deze film een mustsee, ik vond hem heel erg leuk. In de bioscoop is het misschien fijner als je kinderen een jaar of 6 of nog ouder zijn. Wanneer deze film uitkomt op dvd gaat onze jongste ook gezellig meekijken, want hij is toch wel weer memorabel! Ik heb de bijpassende papieren zakdoekjes al in huis, de merchandise is ook zo schattig met die dino’s <3

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.