Hi hi, Schetenjacht + winactie (gesloten)

Door de grappige naam waren de kinderen al voor het spelen van dit spel zenuwachtig en druk: Schetenjacht. Het is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015. Wie raadt welke tegenspeler zorgt dat de vaderfiguur in het midden een scheet laat? Het hilarische spel, dat draait om bluffen en pokerfaces, is geschikt voor drie tot vier spelers vanaf vijf jaar.
DSC_0060


Hoe werkt het?

Schetenjacht bestaat onder meer uit een speelbord, vier scheetkussens met lampjes, vier neuzen, de vader speelfiguur en vier speelstukken. Doel is als eerste speler de finish te bereiken. Spelers mogen hun speelstuk verzetten als ze raden wie een scheet heeft gelaten of door de tegenspelers voor de gek te houden als ze zelf een scheet laten.

Elke speler pakt een neus, een speelstuk en een scheetkussen met lampje dat ze voor de anderen verborgen houden. Als het lampje van jouw scheetkussen gaat branden druk je erop. Zo laat de vaderfiguur een scheet. Alle spelers moeten raden wie de schetenveroorzaker is en wijzen met hun neus naar wie volgens hen de dader is. De schetenlater, die uiteraard bluft, een pokerface opzet en zo een ander verdacht probeert te maken, mag zijn of haar speelstuk net zoveel stappen vooruit zetten als het aantal spelers dat voor de gek is gehouden. Wie het wel goed heeft geraden, mag zelf één stap vooruit. Zo gaat het ronde voor ronde verder. De eerste speler die het eindpunt bereikt is de winnaar van dit hilarische spel.

DSC_0061
Hoe verliep de test?

Ons testpanel was wat aan de jonge kant, maar het enthousiasme was er niet minder om. We speelden dit spel met mijn schoonzus, neefje van 5 en mijn dochters van 3 en 4. Nu kregen we op het kinderdagverblijf van de jongste al complimenten dat ze al zo goed is in spelletjes, dus dat kon best. Alleen voor de echte pokerfaces moeten de kinderen toch wat ouder zijn. Mijn peuter had namelijk keer op keer het brandende lampje dat betekende dat zij de schetenlater was en reageerde vervolgens heel enthousiast. Mijn neefje kwam door de elektronica helemaal niet aan de beurt en had daar een beetje de pee over in. De elektronica werkte zowiezo niet helemaal goed mee tijdens onze test, wat bij de kinderen voor nog meer zenuwen en gegiechel zorgde. Daardoor werd het spel niet heel lang volgehouden door ons panel. Ook ontbraken er twee speelfiguren, maar die gaan ze van Goliath nog nasturen. Netjes!

Het concept is in ieder geval erg grappig. De snoertjes zijn ook lang genoeg om onder tafel te verstoppen. Maar vanwege de ontbrekende spelstukken en de niet zo fijn werkende elektronica (lang wachten na op het knopje drukken, we moesten vaak meerdere keren proberen omdat het niet werkte) was het toch niet helemaal ons ding. Ik heb het spel dan ook doorgegeven aan wat oudere nichtjes die meer geduld zullen hebben dan ons testpanel.

Op het startknopje drukken
Op het startknopje drukken

Hebben?

Heb jij wat oudere kinderen en lijkt dit spel je wat? De adviesprijs bedraagt 29,99 euro en je hebt er 2 AAA batterijen bij nodig (niet inbegrepen). Je kunt hem onder andere shoppen bij Bol.com. En je kunt hem winnen, want ik mag er 2 verloten! Laat een berichtje achter met wie je dit spelletje graag wilt spelen en je maakt kans. Vergeet niet om over een week nog even te kijken op mijn blog of je gewonnen hebt, maar als trouwe volger heb je natuurlijk een e-mailabonnement, toch? Haha. Voor een extra winkans deel je dit bericht op facebook of twitter (tag Poldermama op facebook of @margueritasud op twitter). Leuk cadeau voor Sinterklaas!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.