Mamachallenge: doe een week lang elke dag iets voor jezelf

Doe een week lang elke dag iets voor jezelf. Best een lastige challenge want natuurlijk doe ook ik elke dag wel iets voor mijzelf, maar met deze challenge moet je er ineens een stuk bewuster mee bezig zijn. En het moet natuurlijk een klein beetje blogwaardig zijn. Toch wilde ik deze uitdaging voor de #mamachallenge2015 graag aangaan. Even bewust zijn van de geluksmomentjes voor jezelf, er even bij stilstaan en dankbaar zijn.

mindfulness voor moeders

Een groot deel van je geluksgevoel schijnt namelijk samen te hangen met dankbaarheid. Mijn blog is ook een stukje therapeutisch gestart, om mijn dankbaarheid te tonen aan de bedrijven waar ik een prijs bij heb gewonnen en om er zelf nog even bewust bij stil te staan. Wat een geluk dat is. Hoe fijn dat is. Dat mijn leven best leuk is. En om mijn geluk te delen. Dat delen schijnt ook weer voor extra geluksgevoel te zorgen, zowel bij degene die het deelt als bij de ontvanger van de boodschap. Sinds een paar maanden mag ik zelf ook prijzen verloten onder mijn lezers. Het geluksgevoel wordt daarmee nog verder verspreid ๐Ÿ™‚ Dat maakt me blij.

Goed, welke momenten waren deze week echt me-time?

Zondag: mocht ik uitslapen terwijl mijn man beneden met de kids was. Ik ging met de dames naar Castlefest, niet echt me time maar wel heel leuk. Omdat er geen man bij was kon ik uitgebreid bij de kraampjes kijken, haha. En terwijl de kids zich op het kleed vermaakten, kon ik rustig mensen bekijken.

Maandag: een lekker rustig dagje thuis met de kids. Een beetje gelezen in ‘Mindfullness voor Moeders’ van Denise Roy. Dat is huiswerk, maar wel zelf uitgekozen huiswerk. Ik mag hierover een recensie schrijven voor het blog van Mamaliefde. Eerst het hele boek lezen maar er staan wel fijne oefeningen in. Waaronder bewust in het moment zijn met je kinderen. Toen mijn kleuter vroeg of ik mee wilde doen met kleuren, pakte ik dan ook mijn mandala-kleurboek erbij (uit de Mamaswap doos). Na even samen kleuren, buiten op het kleed, ontstond meteen een mooi mama-moment. Mijn peuter zei “ik hou van je mama” en kroop op mijn rug, waar ze mijn haar ging aaien terwijl ik gezellig kleurde met de kleuter. Dat kleuren was ook wel een beetje me-time.

Dinsdag: een date met een vriendin bij de ijssalon. Met kids, maar vanwege het speelhoekje toch wat me-time. En daarvoor was het ook al zo gezellig met de picknick onder tafel bij mijn schoonzus. ’s Avonds ging ik naar de sportschool voor een me-time workout.

Woensdag: manlief had een dagje vrij dus gingen we met de kids naar een strandje, waar ik even in een tijdschrift kon lezen. Die avond keken man en ik een aantal afleveringen The Last Ship, seizoen 2. En de ijsboer stopte op de parkeerplaats achter ons huis ๐Ÿ˜‰

Donderdag: rustig koffie gedronken tijdens de intake op het kinderdagverblijf, terwijl mijn kinders zich met o.a. hun nichtje buiten vermaakten op de peutergroep. Tijdens het badderen van de meiden zelf even een maskertje opgedaan ๐Ÿ™‚ ’s Avonds keek ik ‘Help mijn man is klusser’ en daarna schakelde ik over naar Netflix. Ik was erg benieuwd naar ‘Orange is the new black’ waar ik steeds over hoor en keek de eerste 2 afleveringen. Mwah, best leuk. Captain Janeway speelt er in (Star Trek) ๐Ÿ™‚

Vrijdag: tijdschriftje gebladerd terwijl de dames met kookspulletjes in het zwembadje speelden. Werd onderbroken door 2x een drol in de zwembroek, helaas (bij de 2e moest het complete badje leeg en alle zooi in de vaatwasser, jakkie). ’s Avonds weer naar de sportschool geweest. We hadden wat internetproblemen en een wakkere peuter, dus daarna heerlijk gedoucht en met peuterlief gekroeld. Vroeg naar bed dus.

Zaterdag: vandaag stond ik vroeg op om met een vriendin naar Batavia Stad te gaan. Outletsale shopping, yeah! Zij was er al vaker geweest, ik ben er alleen met mijn honeymoon geweest. Met kersverse echtgenoot die dacht dat het een scheepswerf of museum was (hehe, ik zei niets)… We waren er niet lang ๐Ÿ˜‰ Wat een leuke winkels heb je daar zeg! En wat veel! Ik heb bij Sissy Boy een leuke nette broek aangeschaft, voor mijn werk straks. Zo fijn om uitgebreid te kunnen passen. Echt even me-time. Verder kocht ik alleen maar stuff voor mijn meisjes. Kon het niet laten. Gave hemdjes op de groei bij de Vingino outlet. Helemaal los ging ik bij Tumble N Dry, die broekjes zitten als gegoten bij mijn dochters. Ook op de groei dus een en ander gekocht, ook voor de peuter die net als haar zus dolblij is met nieuwe kleding maar het minder vaak krijgt omdat we alles doorschuiven. Helaas werd mijn shopbondgenote ineens erg ziek, dus gingen we al snel weer weg. Maar toch, ik heb lange tijd niet zo fijn geshopt!
Ik ben er zelf helemaal happy mee. De op de groei hemdjes blijken nu ook al te passen en mijn peuter straalde in haar nieuwe outfit, die eigenlijk voor volgend jaar is. Naast deze specifieke me-time heb ik elke dag aan een paar winacties meegedaan en geblogd. Bloggen is ook echt wel me-time! Op mijn planning staan enkele leuke winacties. Hiervoor ga ik ook iets leuks doen met mijn dochters, even proberen zodat ik goed kan vertellen wat jullie kunnen winnen, hihi. Ik heb me aangemeld voor twee persevents op kindermodegebied, ook spannend! Manlief heeft vakantie ingepland, waardoor we ook als gezin plannen kunnen maken. En ik wil met mijn dochters en een vriendin nog naar Speelnatuur Tiengemeten voor mijn blog. Plannetjes maken en wegdromen is iets waar ik enorm van geniet. Laat mij maar fijn regelen en organiseren. Dat we door de zomervakantie rustig aan kunnen doen elke dag is ook wel erg relaxt, al is het dan geen specifieke me-time. Wat is me-time voor jou?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Cassandra zegt:

    Hey meis, je mag de link naar princess-leia wel verwijderen want anders heb je straks een broken link.. website gaat binnenkort offline omdat ik al bijna een jaar de focus leg op momambition.nl ๐Ÿ™‚

    1. Marguerita78 zegt:

      Thanks, ik ben oude blogs aan het overzetten vandaar ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.