Mamachallenge #10: binnenspelen bij slecht weer

Met zonnig weer deden we deze #mamachallenge om de kinderen uit de zon te houden, met dit herfstige weer is het de uitdaging om de kinderen (bijna) de hele dag binnen te vermaken. Wat doen de Polderkids zoal bij slecht weer? 

Nou van alles en nog niks, hahaha. Ze hebben een grote fantasie en spelen allerlei verhalen. Dat doen ze met poppenkastpoppen, verkleedkleren, de Playmobil, de Duplo, de houten treinbaan en wat ze verder nog kunnen vinden. Ze zoeken zelf steeds iets anders op en wanneer ze dit niet doen, probeer ik het aangeboden speelgoed af te wisselen.    Nu hebben we met deze regen natuurlijk ‘geluk’ dat er afgelopen weekend iemand jarig was. Daardoor is het eenvoudig om elke dag iets nieuws uit de verpakking te halen. Zo hebben we al een paar nieuwe Playmobil dozen uitgepakt die mama in elkaar bouwde, vandaag ging er een puzzel open en mochten ze de hobbelige treinrails in gebruik nemen.   Rollenspel is iets dat de dames erg graag doen, maar er wordt hier ook veel geknutseld. De meiden hebben een eigen knutseltafel die altijd bezaaid ligt met papier, potloden en stickers. En papiersnippers! Ze knippen enthousiast zo klein mogelijke snippertjes waar vervolgens niets mee wordt gedaan. Gisteren mocht de nieuwe kleiset open en werd er gekneed, gerold en geknepen in de kleigereedschapjes.    Ook spelletjes doen ze graag, maar omdat mama er dan bij moet zitten doen we dit niet vaak. Kleuren, bouwpakketjes maken, plakken en verven vinden de meiden heerlijk om te doen. Grappig is dat we pas ook mijn oude Modewijzer van zolder hebben gehaald, vinden ze reuze interessant. En voorlezen, vooral als de peuter te moe is om gezellig te doen 🙂 gisteren was het een herhaalmarathon van de nieuwe boeken die ze gekregen heeft. Wat doen jullie zoal met dit slechte weer?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.