Mamachallenge 6: spontaan uitstapje

Oh wat was mamachallenge nummer 6 die we deden een opgave, hihi. De uitdaging ‘maak een uitstapje met je kinderen’ was door mijzelf bedacht en in het lijstje van zomeruitdagingen gestemd. Die moest ik dus wel doen! Maar welk uitstapje is nu leuk genoeg om over te bloggen? Spontane uitstapjes natuurlijk. Vandaag kregen Poldermama en haar schoonzusjes spontaan het idee om met alle kids te gaan lunchen bij de McDonalds 🙂  

De kinderen genoten enorm van dit spontane uitstapje: eten bij hun favoriete restaurant met alle nichtjes en neefjes én voor hun allemaal ook de eerste keer dat ze buiten in de glijbaan konden spelen. We hadden geen kind aan ze en dat betekent dat de mama’s het ook erg gezellig hadden 🙂 niet onbelangrijk bij een uitstapje.

 We bedachten allen ter plekke pas, dat we oma vergeten waren. Oma, volgende keer mag je ook mee hoor! Een uitstapje met alle kleinkinderen, bankjes om te zitten en lekker eten zijn voor oma’s tenslotte ook ideaal. Helemaal omdat je maar een uurtje weg bent en het dus niet te vermoeiend is. Laten we als excuus gebruiken dat we rekening hielden met oma haar slanke lijn. Toen we bedachten hoe we de kinderen weer mee zouden krijgen, begon het spontaan te regenen. Prima reden om weer naar huis te gaan 🙂

Het andere voordeel van dit uitstapje met veel lichaamsbeweging, is dat de kinderen nu aardig moe zijn. Zij kijken rustig even Peppa, terwijl mama een blogje typt en de keuken op gaat ruimen. Nog meer leuke ideeën om met je kinderen de zomer door te komen? Kijk dan op de blogs van andere blogmama’s die meedoen aan de challenges. Cassandra maakte bijvoorbeeld gezonde ijsjes met kokoswater. MizFlurry ging naar het Spoorwegmuseum met de kids.  MamaMarjon maakte zelf leuk Frozen speelgoed voor in de auto op weg naar de vakantiebestemming. En met een baby kun je bijvoorbeeld naar een strandje om te spetteren met water, net als Meike.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.