Mamachallenge #2 back to school 

Poldermama gaat sommige opdrachten van de #mamachallenge2015 waarschijnlijk twee keer of vaker invullen. Gisteren en vandaag gingen wij namelijk aan de slag met een ‘back to school’ opdracht. Huh? Jup. Afgelopen vrijdag moesten alle kleuterouders een grote boodschappentas meegeven, die werd gevuld met spullen uit de klas. Vele handen maken namelijk licht werk, dus iedereen mag iets schoonmaken zodat alles fris de kast ingaat en na de vakantie weer gebruikt kan worden. Wat zat er in onze tas?

  
De eerste doos bevatte ‘Logica’. Een spelletje met opdrachtkaarten en kleine kaartjes die je op de bijpassende plaatjes moet leggen. Een soort mini loco. Je kunt de kaartjes ook omdraaien en dan staat op de achterkant een plaatje. Ik werd goed geholpen door de meiden. Alles is netjes afgenomen met een doekje. Daarna hebben ze de opdrachten allemaal gemaakt, om te kijken of het compleet was. Voor peuterlief was het toch nog iets te pittig, maar kleuterlief vond het leuk om te doen.

Doos 2  
Uit doos twee kwam een grote houten vloerpuzzel. De dames en mama hebben deze eerst even gemaakt om te kijken of ie compleet was. Hihi, van de nood een deugd maken heet dat he? Allemaal nieuw speelgoed waar we alleen dit weekend even mee aan de slag konden. Ook deze is weer schoon en fris.

Doos 3  

Vanmorgen openden we de laatste doos. Hierin zat Figurette. Kaarten en vormpjes om er op te leggen van diverse formaten en kleuren. Een werkje dat mijn peuter erg leuk vond om te doen. Zij vond het ook leuk om alles af te wassen. Best nog een klus om alles ook weer af te drogen, maar goed het is klaar! Mamachallenge finished en morgen kan het weer ‘back to school’. Eigenlijk mag ik het nog tot woensdag hier houden, maar als de meiden er weer mee gaan spelen wordt het weer vies. Lekker terug naar de juf dus.

Ik had ook nog speelgoed mee kunnen nemen van de peuterspeelzaal, maar in verband met een traktatie waar ik nog aan moet beginnen is dat een beetje veel van het goede. Vrijdag mag peuterlief trakteren voor haar verjaardag en afscheid. Na de vakantie start ze op het kinderdagverblijf. Hebben jullie ook speelgoed meegekregen van school? En wat heb je gekocht voor de juffen? Die moeten namelijk ook allemaal nog bedankt worden… Eeps…

Kijk ook eens bij de andere challenge deelnemers. Zo deelde C’est Sylvie een recept voor een gezond tussendoortje. GoodGirlsCompany noemt mij in haar start overzicht 🙂

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Josan zegt:

  Nu ik jouw blog lees, vraag ik me af of ik dit jaar ook nog mijn handjes uit de mouwen mag steken op school. Wel goed van je.

 2. Priscilla zegt:

  Deze keer heb ik weten te ontkomen aan deze jaarlijks terugkerende klus. Schoonmaken is niet mijn ding zeg maar 😉 Als er spelletjesouders, computerouders of schooltuinouders nodig zijn ben ik er altijd bij maar dit laat ik het liefst aan andere ouders over!
  De juffen krijgen hier een tijdschriftje en een lekker maskertje voor in de vakantie.

 3. jansyluvzu zegt:

  Wat leuk en handig om het zo samen met je kinderen schoon te maken…en inderdaad vele handen maken licht werk..goed idee!

 4. Sylvie zegt:

  Wat leuk! Ik weet nog van vroeger dat ik het ook altijd zo speciaal vond om thuis met iets van school bezig te zijn!

 5. marjon1911 zegt:

  Wij hebben ook al iets schoon gemaakt. Kinderen vinden het altijd leuk om thuis even te spelen met de werkjes van school.

 6. Fijn dat je het mee naar huis mocht nemen. Dat vond ik altijd fijner dan een hele ochtend poetsen in de school zelf.

  1. marguerita78 zegt:

   In de klas poetsen heb ik pas ook al een keer gedaan 😉 was best gezellig, jammer dat je thuis niet met zo’n hele poetsgroep bent. Is een stuk leuker en sneller 🙂

 7. Henny zegt:

  Ik heb niks mee naar huis genomen, maar ik ben druk aan het schoonmaken geweest in de klas samen met nog een paar ouders. De juffen van mijn zoon hebben een door hem op een zeer persoonlijke manier ondertekend kaartje en chocola gekregen. Leuk om samen met de kinderen de materialen schoon te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.