Boekreview: Nummer 1 – Dyanne Beekman

Zet jezelf op nummer 1, je verdient het! Dat is de boodschap van modeprofessional Dyanne Beekman in haar boek Nummer 1, ik heb een imago. Ik won dit boek via de blog voor fashionable moms, The Daily Lady. De hele mei-vakantie was ik erin verdiept, wat ontzettend inspirerend. Het gaat niet alleen over je kledingkast, maar ook over hoe je zelf ervoor kunt zorgen dat je dromen werkelijkheid worden.

dyanne beekman nummer 1

Dyanne begon ooit met werken in een kledingzaak, later werd ze stylist en ging ze zelf ontwerpen. Inmiddels is ze ook coach, persoonlijk en via haar boek Nummer 1. Waar ik voor mijn kinderen goed op de hoogte ben van de laatste mode, mooie merken, welke collecties uit welk jaar komen en waar al die mooie merken verkrijgbaar zijn… voor mezelf ben ik minder modebewust. Zonde, want natuurlijk verdien ik het zelf ook om er mooi uit te zien en me fijn te voelen in de kleding die ik draag. Eigenlijk weet ik dat soort dingen wel, maar soms heb je het gewoon nodig om dat even te horen. Of in dit geval te lezen.

Wat vond ik van dit boek?

Het boek leest lekker weg en biedt veel ruimte voor eigen aantekeningen. Door de opmaak van het boek zijn helaas niet alle quotes en opdrachten even goed leesbaar, dat is jammer. Maar goed, ik was ook te lui om echt met de opdrachten aan de slag te gaan. Ik hield het bij erover nadenken. En Dyanne zet je echt aan het nadenken met dit boek. Waar kom ik vandaan? Wat wil ik bereiken? Hoe kan ik dat uitstralen? Of hoe kan mijn kleding me daarbij helpen?

Het gewonnen boek kwam voor mij precies binnen op een moment dat ik een lastige beslissing moest nemen. Vanwege de aanzet om je dromen waar te maken, werd deze beslissing nog lastiger. Ondanks de inspiratie die het boek geeft, heb ik besloten om nog even te wachten en mijn droom geleidelijk aan waar te maken in plaats van hatsekidee-radikaal-in-1-keer. Dat is namelijk een fout die ik vroeger keer op keer maakte, me halsoverkop overal instorten. Ik ben trots dat ik dat inzicht nu heb en me niet in een vlaag van enthousiasme in de problemen werk. Geduld is nog steeds niet een van mijn ‘virtues’, maar blijkbaar komt wijsheid toch met de jaren, haha.

Met de kledingtips van Dyanne in het achterhoofd, heb ik – met gevoel op nul – mijn kledingkast opgeruimd. Het kriebelde al tijdens het lezen van dit boek, maar toen waren we op vakantie. Met het opruimen van de kast ging ik wel vrij radicaal te werk. Alleen de sokken en onderbroekenlades moeten nog. Alle kleding die ergens kapot is, die je nooit meer draagt, die niets voor je ‘doet’ of niet mooi afkleed… hup weg! Pfff best lastig, maar gevoel op nul en gaan. Mijn man deed gezellig mee. En het lucht op hoor, om ineens een nette kledingkast te hebben. Jammer dat de portemonnee leeg is, anders was dit het perfecte excuus om lekker te shoppen. Dyanne geeft namelijk ook nog tips over hoe je een basisgarderobe samenstelt en van daaruit verder werkt.

Voor nu eerst maar eens die zes volle zakken kleding naar het goede doel of inzamelpunt brengen. Hopelijk vinden we een goed doel, want via inzamelpunten verkregen kleding wordt meestal vernietigd en gerecycled en daar zijn sommige kledingstukken echt nog te netjes voor. Vorige week werden er al 4 volle tassen kinderspul opgehaald voor een weeshuis in Malawi. Fijn gevoel. Ik vind het erg lastig om spullen weg te doen, dus het helpt wanneer ik weet dat het goed terecht komt. Dankjewel Daily Lady en Dyanne Beekman voor deze frisse wind door mijn hoofd en kledingkast!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Mooi verhaal van Dyanne dat ze zich zo heeft ontwikkeld zeg!

  2. Wat goed om eens iets voor jezelf te lezen. En helemaal leuk dat het je inspireert! Ben nu alleen wel heel benieuwd geworden naar je grote droom… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.