Winnen voor je kids

IMG_0610
Vorig jaar won ik via een prijsvraag op de website van de Kinderkamerstylist een vrolijk Helen Dardik pakketje met onder meer deze leuke melamine borden.

Hoe kom ik nu toch aan al die leuke en gekke prijsvragen, voordeeltjes en testpanels? In mijn eerste blogberichtje vertelde ik hier al iets over. Ook op de ‘over Poldermama’ pagina kun je er iets over lezen. Maar vooruit, bij deze nog wat geheimpjes die eigenlijk helemaal niet zo geheim zijn. Ik heb altijd al de drang gehad om mee te doen met prijsvragen en zo nu en dan won ik nog iets ook. In het pre-internet tijdperk waren er nog niet zoveel prijsvragen voorhanden als nu.

Slimme marketing: een winactie organiseren

Bedrijven hebben massaal ontdekt dat je tegen een relatief lage investering een heel groot publiek bereikt, door een winactie te organiseren. Was marketingcommunicatie vroeger vooral investeren in advertenties en commercials, door de crisis werd gedwongen in deze budgetten gesneden. Creatief campagne voeren is het devies. De winactie blijkt de ultieme manier om snel veel volgers – ook bekend als potentiële klanten – naar je merk te lokken. Ik werk hier graag aan mee! Hopelijk kan ik in de toekomst zelf eens een winactie organiseren op mijn weblog, voor nu volg ik een heleboel relevante blogs, merken en winkels.

Snel leuke winacties vinden

Ik ben begonnen met deze hobby voor mijn dochtertjes en langzamerhand ook voor mezelf mee gaan doen. Voor alle prijzen die ik persoonlijk niet hoef te winnen, maar die wel heel leuk zijn voor een ander – zoals kinderwagens, babykleertjes, en wat al niet meer – ben ik met een paar winactie-vriendinnen een Facebookgroep gestart ‘winnen voor je kids’. Op deze besloten pagina deelt iedereen winacties met prijzen gerelateerd aan kinderen of zwangeren. Vooral handig wanneer een prijs wordt uitgereikt bij een bepaald aantal pagina-likes! Met een groep mede-geïnteresseerden is dat doel sneller behaald. Dat vinden ook de winkels en merken die zelf van de groep zijn lid geworden en daar hun acties plaatsen. Inmiddels telt deze groep ruim 400 leden, van wie er slechts enkelen actief dingen delen. Ik check ieder profiel, want ik houd niet van anonieme leden of mensen met agressieve of vreemde pagina’s. Het moet wel leuk blijven en ik kijk of ik kan zien dat iemand kinderen heeft, daar is het tenslotte voor bedoeld. Zoals deze zijn er meer besloten groepen, waar je ook acties kunt vinden.

#winactie

Hoe meer pagina’s je volgt, hoe meer winacties je te zien krijgt. En Facebook gooit er zelf ook af en toe een gesponsorde link tussen met een leuke winactie. Minder lang en minder actief ben ik op Instagram. Het voordeel van Instagram is dat er bij elke wedstrijd veel minder deelnemers zijn dan op Facebook. De kans om iets te winnen is daardoor groot. Op Facebook kijk ik ook altijd hoeveel mensen er hebben meegedaan. Eerder noemde ik natuurlijk de nieuwsbrief al, als grote prijsvragenbron. En dan vooral ook de nieuwsbrieven van alle leuke magazines die ons land rijk is. Tijdschriften verloten vaak de leukste dingen. Wil je er echt even voor gaan zitten, kun je nog googlen op prijsvraag of in een app zoeken op de hashtag prijsvraag en gerelateerde zoektermen.

Let it be known

De belangrijkste aandachtspunten verder zijn: zorg dat iedereen die je kent van je hobby afweet! Via via krijg je de leukste tips. Tip mij dus vooral 🙂 Regelmatig de uitslagen checken is noodzakelijk, je moet meestal zelf contact opnemen om je adres door te spelen. Minder vaak heb je het geluk dat je via een winformulier werd uitgekozen en de prijs automatisch wordt thuisgestuurd. Dat zijn overigens wel de leukste verrassingen! En daarbij moet je heel heel heel heel erg veel meedoen. En dan bedoel ik niet 5 keer aan dezelfde prijsvraag (dat vinden de meeste mensen irritant), nee ik bedoel minimaal 10 prijsvragen per dag. Liefst meer. Toos werkloos heeft daar nu de tijd voor, als normaal werkende mens deed ik dat op mijn vrije dagen, in mijn pauzes en ’s avond op de bank. Nou succes allemaal, tot zover de stoomcursus ‘hoe start ik een prijsvragen hobby’! Leuk om te horen als je dankzij een tip van mij iets gewonnen hebt 🙂

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Rianne zegt:

  Leuk om te lezen, en zo herkenbaar! Instagram ken ik niet, zie het wel vaker voorbijkomen. Is dat een app voor op mobiel? Ik weet niet of ik dat wel moet doen 😉 straks ben ik alleen maar daar mee bezig

  1. marguerita78 zegt:

   Hai, het is een app inderdaad voor je ipad of smartphone. Af en toe even lekker plaatjes kijken 🙂

 2. christa lindhout zegt:

  Blijft leuk je blogje! Ik kijk af en toe mee. Instagram….weer een app. Hmmm mss toch maar instaleren. Heb je al scoupy? Ik volgde jeans centre en won een bon!

  1. marguerita78 zegt:

   Wat leuk Christa! Ik ben idd lid van Scoupy ga eens kijken hoe ik jeans centre kan volgen 🙂

 3. Heerlijk huis zegt:

  Je hebt me al aardig aangestoken met het winactie virus! Vind het zo leuk. En ook gewoon lekker positief 🙂 Maar doe jij echt 10 per dag aan verschillende prijsvragen mee? Of bedoel je dat je een aantal keren aan dezelfde prijsvraag deelneemt? Dat durf ik nooit! En hmmm… Facebook is toch wel handig hè. Ik bedoelde trouwens dat je op 100meningen een Actifry kunt winnen, dat is misschien nóg voordeliger 😉

  1. marguerita78 zegt:

   Haha dan ga ik even kijken, winnen is altijd top! Ik zat niet in het Deliciouspanel trouwens.
   Ik bedoel dat je per dag aan minimaal 10 verschillende winacties moet deelnemen om een beetje kans te maken. Ik doe meestal aan een veelvoud daarvan mee. Er zijn echt honderden winacties , dus kies er een paar uit die je leuk vindt en waag je kans.
   Leuk dat je ook besmet bent 😉 ben ook gestart om mezelf wat op te peppen en van winnen wordt iedereen vrolijk. Ik geniet er ook zo van als kennissen van mij iets winnen. Zo hadden mijn moeder en schoonzusje pas ook ergens prijs, echt leuk 🙂

 4. Patricia zegt:

  Bedank voor de tips !, ga me nu inschrijven op wat tijdschriften nieuwsbrieven haha wie weet !

 5. Linda zegt:

  Bedankt voor de tips! Kan ik ook lid worden van die Facebook groep voor kinderwinacties?

  1. marguerita78 zegt:

   Ja natuurlijk, even zoeken naar deze groep en wachten tot ik je heb goedgekeurd, that’s it

   1. Linda zegt:

    Dank je, gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.