Comfortabel en in stijl de avond door

Wil je stijlvol gekleed gaan? Dan kom je vaak uit bij een jurk. Als vrouw kan je hiermee namelijk de vrouwelijke kant goed tot uiting laten komen. Alleen – zeker met de verwarming laag – heb je dan vaak het probleem dat jouw lichaam niet goed warm gehouden wordt. Veel jurken zijn immers niet voorzien van mouwen, vooral als je naar de formele jurken kijkt. Tegenwoordig zijn er echter ook jurken waar je wel voldoende comfort en warmte van hebt. Een avondjurk geeft jou dan de gelegenheid om stijlvol naar een speciale gelegenheid te gaan. Maar hoe zorg je dan voor het comfort? En welke andere jurken kan je hiervoor aanschaffen?

De pasvorm en de uitsnede van de jurk

Een avondjurk voor dames komt in een groot aantal varianten. Iedere variant kan op een andere manier comfort bieden. Je kijkt hiervoor als eerste naar de pasvorm die bij jouw lichaamstype past. De lengte van de jurk kan hier een groot verschil voor geven. Sommige mensen voelen zich zelfverzekerd in een lange jurk, terwijl anderen zich fijn voelen terwijl ze een korte jurk dragen. Daarnaast kan de snit een verschil geven bij het comfort. Je wilt niet voortdurend bezig zijn met het rechttrekken van de jurk. Wanneer je verschillende avondjurken met elkaar vergelijkt door ze aan te passen, kun je direct het comfort ervaren tijdens het dragen en zorg je voor een goede uitstraling. Je ziet of een bepaalde pasvorm je goed staat.

Gebreide jurken bieden de warmte

Een andere jurk die jou comfort en warmte kan geven is een gebreide jurk. Deze jurk is gemaakt van wol, waardoor er automatisch meer warmte komt. Er zijn verschillende breitechnieken die gebruikt worden voor het maken van de jurk. Naarmate de jurk dichter gebreid is, wordt de warmte ook beter vastgehouden. De meer open gebreide jurken kunnen juist weer goed gecombineerd worden met andere kledingstukken. Met een gebreide jurk ben je ook verzekerd van voldoende comfort. De jurken voelen namelijk zacht aan en zitten hierdoor ook beter om het lichaam. Deze jurken zijn daarom ook uitermate geschikt voor dagelijks te dragen en hoeven niet alleen bij speciale gelegenheden uit de kast te komen. Heerlijk met een warme legging eronder!

Kleuren die bij je passen

Als je warm en comfortabel rond wilt lopen in een jurk, is het niet alleen belangrijk dat je naar de materiaalsoorten en pasvorm kijkt, maar ook kleuren kiest die bij je passen. De kleuren stralen jouw persoonlijke stijl uit. Je krijgt hiermee direct meer zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen zal opvallen bij de mensen waarmee je je omringt. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe comfortabeler je jezelf voelt in jouw nieuwe jurk. In combinatie met goede schoenen en de juiste accessoires zorg je ervoor dat je de gewenste uitstraling hebt. Je kunt advies inwinnen bij een kleurstyliste of een adviseuse op gebied van persoonlijke styling.

Een jurk mag eigenlijk niet ontbreken in jouw garderobe, zeker in de zomer is dit kledingstuk heerlijk luchtig en je kan een jurk voor een groot aantal gelegenheden dragen: netjes, op een feestje, zakelijk of gewoon iets luchtigs naar het strand of terras. Het mixen en matchen met accessoires als schoenen, panty of sieraden, shawls en tassen en natuurlijk vestjes zorgen voor elkens een andere look.

Lees ook:

Draag jij graag jurken? Doe je dat vooral in de zomer of ook in de winter?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.