Keek op mijn Week: vakantie vieren op Landal Land van Bartje

Snif… dit was de laatste vakantieweek alweer. De tijd is werkelijk voorbij gevlogen, maar wat hebben we het fijn gehad. Ik kon rustig inpakken zonder de kinderen, had een fijne date met mijn moeder en ben gewoon heel druk geweest met van alles en nog niks, want vakantie vieren is hard werken wanneer je heel veel leuke dingen wilt doen. Zeker als je stiekem toch ook de laptop mee hebt, haha.

stofzuiger in de auto peugeot e2008GT
Zo’n dag waarop je apparaten niet doen wat jij zou willen dat ze doen… Gelukkig had ik een grote auto te leen van Peugeot.

Kapotte controller?

Zaterdag gezellig wakker geworden met de kinderen. Ze mochten de spulletjes en kleding die ze mee op vakantie wilden alvast klaar leggen. De ene dame nam alleen een paar spijkerbroeken mee, de ander had 2 zomerse setjes gepakt. Niet genoeg voor een weekje weg, maar ze hadden wel ruim voldoende sokken.

 

Toen ze weg waren, kroop ik nog even achter de laptop voor wat werk en verzamelde ik zelf her en der door het huis ook de nodige vakantie bagage. Verder moesten er nog wat zaken afgerond worden. Zoals stofzuigen, maar ik kreeg mijn stofzuiger niet goed aan het werk. Het ding zat verstopt. Deze gooide ik dus in de auto en ik nam ook meteen de nieuwe Nintendo Switch controller mee die mijn dochter had gekocht. We kregen die niet aan de praat. Ik leverde die dus in bij de Intertoys… Later deze week belden ze me terug, het apparaat werkt gewoon! Het is alleen geen draadloos exemplaar… Daarom deed ie het niet, het apparaat moet altijd ingeplugd zijn… Oeps! Denken wij gewoon weer te nieuwerwets.

Daarna met de stofzuiger langs mijn ouders. Mijn vader heeft de stofzuiger helemaal schoongemaakt en nu zuigt ie weer als een zonnetje. Huis fris voor de vakantie dus. Ondertussen was mijn moeder een heerlijk soepje aan het maken en kon ik mee eten, yay!

toetje
Toetje eten bij restaurant Bonita. Aanrader, niet duur en prima gegeten.

Moederdochterdate

Zondag vrolijk verder met vakantie inpakwerk, huis aan kant, vuilnis weg, werken aan mijn site… Oh en natuurlijk lekker voor Netflix gehangen, want ik mocht een filmpje doen van mezelf. ’s Avonds had ik voor het eerst (we konden ons niet herinneren dat we dit ooit eerder hadden gedaan, of het moet heel, heel lang geleden zijn) een moederdochterdinerdate. Gewoon met z’n tweetjes. Supergezellig! We hebben een nieuw restaurantje in ons dorp bezocht en heerlijk gegeten, niet duur ook: Restaurant Bonita. Ben jij hier al eens geweest?

fastned
Iets lekkers eten terwijl de auto even bij laadt bij Fastned.

Op naar Drenthe!

Maandag liep ik verhit door mijn huis om de laatste spullen in te pakken. Ook moesten er nog wat zaken achter de laptop geregeld worden. Daarna alles naar de auto gesjouwd en oh dear, ik was nog vergeten om aan mijn moeder te vragen of ze misschien de post wilde weghalen… Had ik toch kunnen zien aankomen dit? Kortom een dag vol chaos, maar vlak na het middaguur kon ik vol goede moed de auto instappen en mijn kinderen halen. De grote Peugeot e2008 die we mochten lenen voor deze vakantie rijdt werkelijk als een zonnetje en met mooi weer kun je ook het dakraam open gooien. De meisjes hadden net als ik veel zin in de vakantie!

Elektrisch rijden vraagt wel een andere planning, dus halverwege zochten we een Fastned station op. Auto aan de lader en wij lekker een ijsje eten. Het zonnetje scheen dus erg relaxt om zo even een break te hebben onderweg.

landal land van bartje
Als alleenstaande ouder zijn ook alle knuffels voor jou… nou ja, tenzij ze een parkmascotte tegenkomen…

Er bleken allerlei omleidingen en afgesloten wegen te zijn in Drenthe, maar gelukkig was de navigatie van de e2008 aangesloten op de TomTom verkeersinfo en hoefde ik niet te stressen over alternatieve routes. De kinderen waren zoet in de auto vanwege de optie om ook achterin je telefoon laadkabeltje in te pluggen. Maakte de rit extra comfortabel. Plus je hebt een hoge zit in zo’n SUV en als je in zo’n ‘tank’ rijdt dan heb je veel minder last van bumperklevers… Is dat jou ook weleens opgevallen als je in een grote auto reed?

Bij Landal was de checkin snel gepiept en filmde ik een roomtour van ons vakantiehuisje:

 

We hebben goed gebruik gemaakt van de sauna, zonnebank, zonnedouche en beide badkuipen in het huisje. Heerlijk!

Landal Land van Bartje Drenthe
Ons vakantiehuisje vlak naast de ponyranch.

Voltige

Dinsdag waren alle paardrijlessen al volgeboekt, dus klikte ik snel ‘Voltige’ aan in de app. Hups, gereserveerd en toen toch maar even googlen wat het eigenlijk is. Acrobatiek op een paard dus. Ai. Dat is misschien wel heel spannend voor een eerste les?

Landal Land van Bartje Drenthe

Gelukkig houden ze ook hier rekening met het niveau van je kind en deden beide dochters enthousiast mee. Ik schoot wat leuke fotootjes ondertussen van hun stoere capriolen. Voordeel van deze les: je hoeft als ouder niet te helpen (bij alle andere paardrij activiteiten moet er per kind een 18+er aanwezig zijn).

Landal Land van Bartje Drenthe voltige

We zaten bovendien vlakbij de speeltuin, waar al snel vriendinnen werden gemaakt. Eind van de middag werd er op de deur geklopt en bezorgde Landal ons nog een lief cadeaupakketje met een fles rosé, snoepjes, kniepertjes en een bon om te midgetgolfen. Omdat ik vaker met ze samenwerk, wisten ze precies in welk park en huisje ik zat en hadden ze iets leuks geregeld. Hoe attent!

Bosrit

Woensdag mochten beide meisjes een bosrit  op een pony maken. Dat was nog even stressen, want ik ben in mijn eentje en er moet een volwassene per kind mee. Na een snelle rondvraag bleek gelukkig iemand uit de horeca wel een half uurtje mee te kunnen, zodat beide dochters konden rijden. Volgende keer om de beurt boeken dus. Vlak naast Landal Land van Bartje is een prachtig natuurgebied met bos en heide waar we doorheen wandelden in een optocht van pony’s. Genieten hoor!

Landal Land van Bartje Drenthe

Verder zijn we naar het zwembad geweest. Er is een klein binnenbad, maar bij het overdekte buitenbad heb je meer ruimte om te zitten. Duikspeeltjes mee en de meisjes genoten ervan.

Landal Land van Bartje Drenthe

Ze vonden het zelfs zo leuk, dat ze ’s avonds nog een keer zijn geweest. Dit keer met hun vakantievriendinnen, zonder ouders. Als mama’s hadden we heerlijk zitten kletsen over wat een leuke klik de kinderen met elkaar hebben. Ik gaf aan dat ik me had voorgenomen om een stukje los te laten deze vakantie en dat ik ze voor het eerst zelf naar het zwembad wilde laten gaan. Best heel spannend. Toevallig had de andere mama precies hetzelfde en zo mochten ze met z’n viertjes zelf gaan zwemmen. Bad sluit toch om 8 uur dus dan weet je dat ze op tijd weer thuis zijn. Trots dat ze waren! Je ziet ze gewoon groeien van weer een stukje zelfstandigheid. En ik had even een uurtje voor mezelf alleen, heerlijk.

Landal Land van Bartje Drenthe

Massage

Donderdag hadden de meisjes het weer gezellig met hun vriendinnen. Er werd wederom een bosrit gemaakt, waarbij we genoten van het groen om ons heen. De jongste was al heel vroeg op, want zij wilde naar het weiland om de paarden te halen.

Landal Land van Bartje Drenthe

Tussen de bedrijven door deed ik hier en daar nog iets aan mails beantwoorden, maar verder waren we erg druk met vakantie vieren.

Landal Land van Bartje Drenthe

’s Middags was me-time: ik had een massage geboekt! De kinderen mochten ondertussen naar het zwembad en ik genoot van een ontspanningsmassage met magnesium in Aly’s Beautysalon. Lieve dame, ik voelde me na afloop zo relaxt… Alle spanning even loslaten. Daarna riep ik de kinderen uit het zwembad en bestelde ik ondertussen pizza’s terwijl zij zich stonden af te drogen.

Landal Land van Bartje Drenthe

Boogschieten en midgetgolf

Vrijdag was het voor het eerst koud en regenachtig. Warme truien aan dus. Om 1 uur zou de oudste met haar vriendin gaan boogschieten, maar we moesten door een regenbui heen rennen om daar te komen. De jongen van de animatie had gelukkig een goede oplossing: een uur later zat deze activiteit nog niet vol. We konden nu dus lekker schuilen bij de binnenspeeltuin, waar we een drankje hebben gedaan terwijl de kinderen lekker rond klauterden. Uiteindelijk wilde de jongste toch ook even boogschieten, dus heb ik dat er nog bij geboekt. Zij was het toch snel zat, maar dat deerde niet.

Landal Land van Bartje Drenthe

Ik haalde de midgetgolfspullen bij de receptie en tussen de buien door heeft ze met haar vriendin alvast de vernieuwde midgetgolbaan verkend. De vriendinnen zouden vandaag alweer naar huis gaan, dus dit was de laatste activiteit samen. Na het boogschieten deden ook de oudste 2 nog even een rondje midgetgolf. Toen was het toch echt tijd om afscheid te nemen… Ze gaan elkaar flink missen hoor, het waren ook echt leuke kinderen. Gebeurt niet vaak dat je op vakantie zo’n klik hebt, dus ze houden contact via de app.

Landal Land van Bartje Drenthe

Toen nog even 10 minuutjes plat voor mij, want we zouden gaan eten in het restaurant. Dat heeft zeker gesmaakt en de bediening was erg goed én goed op kinderen ingespeeld: eten werd steeds heel snel opgediend. Na afloop mochten beide dames nog een cadeautje uitkiezen: een voetbal.

Landal Land van Bartje Drenthe

In het weekend was ik nog drukker dan druk, vandaar dat dit weekoverzicht nu pas verschijnt. Ben jij weleens in Landal Land van Bartje geweest? Vond je het ook zo’n fijn park?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.