Verfrissing in je woonkamer

Koelte in je eigen huis kan zomers heel prettig zijn. Natuurlijk willen we graag een warme sfeer in de winter, maar in de zomer is een frissere uitstraling juist prettig. Het leuke is dat je dit eenvoudig kunt afwisselen zodat je elk seizoen de ideale woonkamer hebt met weer een nieuwe uitstraling, mits je basis goed is. Vandaag deel ik hiervoor mijn tips.

koel in huis
Foto: Shutterstock

Verduistering voor de ramen

Aan de buitenkant kun je schaduw maken met een zonnescherm. Elektrisch bedienbaar lijkt mij persoonlijk ideaal, maar het is nogal een investering. Daarom kijk je eerst naar de binnenkant. Zeker als je langs een straat woont waar veel mensen langslopen en naar binnen gluren, zijn jaloezieën een fijne optie. Deze zet je open of hijs je zelfs omhoog wanneer er meer lichtinval gewenst is. Zodra de zon er op staat en het wel een tandje minder mag, pas je de stand van de jaloezieën aan. In de keuken is deze raambekleding vanwege het schoonmaken niet zo praktisch, omdat het daar wat vettig wordt. Wat zeker voor grote ramen in de woonkamer of slaapkamer veel sfeer geeft: houten jaloezieën! Die zijn net even wat dikker, kun je in deze ruimtes makkelijk met een plumeau reinigen en ook houten jaloezieën kopen kan in allerlei kleuren.

Plantenbreaks tegen stress

Talloze onderzoeken hebben uitgewezen dat planten heel goed kunnen helpen bij het verlagen van onze stresslevels en het verhogen van onze creativiteit. Dat komt onder andere door hun groene kleur. Deze stimuleert compassie naar anderen, brengt onze energielevels in balans én wordt geassocieerd met de natuur. Dat laatste komt nu extra van pas tijdens onze nieuwe thuiswerksituatie. Een recent Japans onderzoek naar het effect van planten op stress en vermoeidheidsklachten tijdens werk, heeft uitgewezen dat de nabijheid van planten ons brein kan helpen te ontspannen. Door naar een plant te staren kun je zelfs informatie beter verwerken en nieuwe focus creëren. Planten zijn onmisbaar in een efficiënte werksetting. “Het is wonderbaarlijk wat alleen al het aangezicht van een plant met mensen doet. De associatie met de natuur, buiten, rust, maakt dat we ontspannen en opladen,” zegt Lobke Samallo van Intratuin. Ook het verzorgen van een plant draagt positief bij aan onze gemoedstoestand. Intratuin is daarom vastberaden het groene werken onderdeel te maken van ‘het nieuwe normaal’ en lanceerde een thuiswerkbox met zuurstofrijke groene planten.

ikea botanisk collectie
Foto: IKEA

Groene Oase doortrekken met Botanisk van Ikea

Heb je de smaak van het urban jungle gevoel te pakken? Met de limited BOTANISK collectie maak je van je huis een groene oase. IKEA laat met de nieuwe collectie zien dat je helemaal geen tuin, terras of balkon nodig hebt om thuis te genieten van de natuur. Samen met sociale ondernemers wereldwijd ontwikkelde het Zweedse woonwarenhuis een collectie handgemaakte producten die binnenshuis tuinieren makkelijker en leuker maakt. Zo is er een houten mal om zelf papieren plantenpotjes te maken en een opberger om tuingereedschap in te bewaren. De BOTANISK producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen als bananenvezel en jute.

groene opbergbox
Foto: Dutch Design Brand

Botanische opbergboxen

Op de boxen Natural Leaves en Green Leaves van het merk Dutch Design Brand staat een frisgroen blad centraal. Verschillende soorten blaadjes dwarrelen door de lucht en worden vooruit geblazen door de wind. De stijlvolle designs sluiten perfect aan op de Botanical trend van dit moment. Houd je meer van kleur, kies dan voor de Red Panther box waarop de tropische bloemen in bloei staan. Of voor de Art of Nature Storage Box waarop een aantal kleurrijke kolibries vrolijk rondfladdert. Extra leuk: mix en match de dozen onderling en creëer een botanische sfeer in huis.

luchtzuiveraar
Foto: Duux

Luchtzuiveraar voorkomt gezondheidsklachten

Een te droge of verontreinigde lucht kan vervelende gezondheidsklachten met zich meebrengen, zoals irritatie van de luchtwegen, droge ogen en hoofdpijn. Helaas kunnen we met het blote oog niet waarnemen hoe droog, vochtig en schoon de lucht is. Dankzij de luchtzuiverende producten van het Nederlandse merk Duux worden deze eigenschappen wél zichtbaar en kan het binnenklimaat eenvoudig en in stijl geregeld worden.
De Tube Smart Luchtreiniger laat zien hoe krachtig de combinatie van beauty & brains is. In slechts 20 minuten reinigt Tube moeiteloos alle lucht in ruimtes tot 75m2 en met de speciale laser sensor meet hij de luchtkwaliteit en wordt de windsnelheid automatisch aangepast. De verontreinigde lucht gaat door maar liefst drie filters voor een optimale reiniging: een Pre-filter, HEPA H13 en Activated Carbon filter. De luchtreiniger heeft een indrukwekkende CADR van 550m3 per uur, wat staat voor Clean Air Delivery Rate.  Verbind Tube met de Duux Smart Home app en reinig de lucht eenvoudig en snel vanafe bed, stoel of bank. De Tube Smart Luchtreiniger kost zo’n € 549,99.

speedlink ventilator
Foto: Speedlink

Frisse lucht op je werkplek

Of het nu voor werk of entertainment is, je laptop is aangename plek met een USB ventilator van elektronicaspecialist Speedlink. Met snelheden tot 2.900rpm sturen deze Speedlink ventilatoren een frisse wind door de ruimte. Als de temperatuur stijgt en het oncomfortabel warm wordt, koelen de ruimtebesparende en praktische USB ventilatoren de ruimte weer af, plus ze zien er stijlvol uit. Zowel de schattige rubberen mini-ventilator die beschikbaar is in zwart, wit en blauw als het premium model met een rotorkooi. Inpluggen in je laptop en je kunt je hoofd koel houden! Speedlink heeft verschillende modellen voor elke smaak en elk budget met prijzen van € 7,99 tot € 12,99.

koelkast etna
Foto: Etna

Hip koelkastje

Al je voedsel en drinken koel houden? Een hippe design koelkast voor een huis met beperkte ruimte is de ETNA KVV3128ZWA. Deze is iets groter dan een gewoon tafelmodel (1280x519x513mm) maar toch ruim met een koelgedeelte van 149 liter en vriesvak van 15 liter inhoud. Ook je ijsjes kun je er dus in kwijt! Een transparante groentelade en heldere LED verlichting mogen natuurlijk niet ontbreken. Met energieklasse A++ is dit stijlvolle model bovendien super energievriendelijk. Verkoopprijs € 329,00.

sonos soundbar
Foto: Sonos

Coole soundbar

Woongenot zit hem ook in koel geluid, wat dacht je bijvoorbeeld voor kippevel van je lievelingsmuziek die afspeelt op de nieuwe Sonos Arc? Dit is een premium smart soundbar die meeslepend geluid van bioscoopkwaliteit naar je huiskamer brengt. Arc bouwt door op de toonaangevende innovaties van Sonos op het gebied van home cinema, met door software aangedreven audio die luisteraars onderdompelt in dramatische details, kristalheldere dialogen en indrukwekkende bass. Inclusief ondersteuning voor Dolby Atmos®. Arc is meer dan een soundbar, zegt Sonos. Hij voorziet alles wat je kunt streamen van briljant geluid dat is afgestemd op wat er wordt afgespeeld. Van films en series, tot muziek, podcasts en radio als de tv uit staat. Verkrijgbaar voor € 899,-.

brabantia strijkplank
Foto: Brabantia

Denim Blue op je strijkplank

Ook de hoes van je strijkplank kun je aanpassen aan het seizoen. Waarom dus niet in de zomer gaan voor stoer Denim Blue? Brabantia introduceert deze kleur strijkplankhoes samen met enkele andere hoezen in koelere kleuren: Spring Bubbles en Denim Black. Je koopt ze inclusief stijlvolle zwarte strijkplank of los. Welke maat strijkplank je ook hebt, alle hoezen hebben de perfecte strakke pasvorm. Kleine metamorfose, hippe nieuwe strijkplank!

Hoe houd jij je woning koel deze zomer?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.