Reisbureaus weer open: vakantieplannen maken kan weer!

Als je even iets moet missen, weet je pas hoe belangrijk het voor je is. Dat geldt ook voor vakanties. We konden even niet reizen en daardoor groeit de behoefte enorm. Bij mij in ieder geval wel. Fabrikant Siemens komt met grote aantallen antistoftesten waarmee je immuniteit voor corona kunt aantonen. Griekenland mailde me dat ze in de zomer graag toeristen ontvangen, vanuit Marokko kreeg ik een oproep om daar als toerist te zorgen dat mensen weer inkomen hebben en zojuist een mail van TUI dat de reisbureaus weer open zijn!

reisnieuws

Dat geeft de burger moed. Of in ieder geval goede zin. We hebben weer iets om naar uit te kijken. Vorige week heb ik zelf al een reisagente gebeld om te vragen of ze mij inseint zodra er mooie aanbiedingen zijn. Via webshop BesteCanvas mocht ik voor mijn blog hippe mondkapjes bestellen. Een goede voorbereiding voor een reis naar landen waar deze verplicht zijn. En sommige landen blijven voorlopig nog even dicht voor toeristen…

Veel mensen zullen liever iets boeken in eigen land en ook daar zijn nieuwe initiatieven. Zoals de optie voor een all inclusive eenoudervakantie mét kinderentertainment. Hier een overzichtje met reisnieuws uit mijn mailbox voor wie net als ik graag ergens naar uitkijkt, de voorpret is het halve werk tenslotte. Dus als je nu niet weg wilt, kun je ook alvast vooruit kijken naar volgend jaar.

Solo Amigos lanceert éénoudervakanties

Helaas kan het singles weekend van Solo Amigos waaraan ik zou deelnemen niet doorgaan, maar ze hebben er iets op gevonden om toch leuke vakanties te organiseren. Zo kun je als single parent een relaxte all inclusive éénoudervakantie boeken. Lekker een midweekje weg met je kinderen van 8 tot en met 12 jaar waarbij er voor zowel jou als je kinderen een ontzettend leuk activiteitenprogramma is en je niet hoeft af te wassen. Alles is geregeld. Klik hier voor informatie.

TUI reisbureaus geopend

Op 6 mei gingen de eerste 10 TUI reisbureaus weer open (van de 140). De reisbureaus zijn voorzien van materialen die nodig zijn om aan de RIVM-richtlijnen te voldoen, zoals een plexiglas scherm, een paal met handgel en stoelhoezen die makkelijk zijn schoon te maken. Klanten kunnen er alleen op afspraak terecht en de 1,5 meter afstand is geen probleem. Daarnaast is er een door RIVM goedgekeurd protocol met gedragsregels voor zowel klant als medewerker. Er wordt gewerkt met twee medewerkers in het reisbureau en er worden maximaal twee personen tegelijkertijd ontvangen. Je kunt dan face to face terecht voor vragen over je voucher van een reeds geboekte vakantie óf nieuwe vakantieplannen maken.

IDM Südtirol_Harald Wisthaler
Foto: Harald Wisthaler, Messner Mountain Museum Corones

Zuid-Tirol

Zuid-Tirol stuurde mij prachtige foto’s van architectonische hoogstandjes in deze Italiaanse regio. Zoals deze van het prachtige Messner Mountain Museum Corones op Kronplatz. Een bijzonder project ontworpen door de beroemde Britse architect Zaha Hadid. Het herbergt een permanente tentoonstelling gewijd aan het traditionele alpinisme. Het schitterende uitzicht op de indrukwekkende Dolomieten en Alpen krijgen bezoekers er gratis bij. Zodra je weer kunt reizen naar Zuid-Tirol lees je dat hier

Marokko

Dades Reizen laat weten dat je in Marokko voor een dubbeltje op de eerste rang kunt zitten als je een rondreis boekt. Mondmaskers zijn er verplicht op dit moment. Vanaf juli zal het internationale luchtruim weer open gaan. Het virus lijkt in Marokko (en heel Afrika) weinig voet aan de grond te krijgen. Het feit dat de hele bevolking bij de geboorte is gevaccineerd tegen tuberculose (BCG-vaccin) kan hiermee te maken hebben. In zowel het Radboud-ziekenhuis als in België en Duitsland wordt dit nu onderzocht.
De economische gevolgen in Marokko en Afrika zullen helaas erg groot zijn.
De hele bevolking krijgt financieel steun uit het Covid-19 fonds, waarin de Koning zelf de eerste miljoenen heeft gedaan en waaraan vele grote ondernemingen hun steentje hebben bij gedragen. Dades Reizen zelf steunt 20 arme families in de Dades-vallei met voedsel-pakketten voor de Ramadan.

air bnb schapen experience
Ontmoeting met Woolly Sheep op een boerderij in Nieuw-Zeeland. Geinig cadeau voor Moederdag? Foto: Airbnb

Online ervaringen bij Airbnb

AirBnB biedt woningen aan voor zorgverleners en voor langverblijf, maar is ook gestart met het aanbieden van bijzondere online ervaringen. Ook een origineel moederdag cadeau. Wat dacht je van:

  • De meditatieve ervaring van Forest Bathing met iemand uit Portugal
  • Collage kunst maken met een kunstenaar uit Barcelona
  • De sake geheimen van Japans oudste brouwerij
  • Vanuit London een cocktail hour jazz club
  • Liedjes schrijven met een muzikant uit Nashville
Foto: Hotel Martinhal in Portugal

Portugal

Vanaf half mei zullen vluchten richting Portugal weer opgestart worden. Vanaf juni kun je er echt op vakantie, naar verwachting gaan de hotels per 1 juni weer open. Er wordt sterk aanbevolen om mondmaskers te gebruiken, maar het is nog niet verplicht. Het toerismebureau van Portugal heeft als eerste een stempel “Schoon en Veilig” gelanceerd voor hotels die strikte richtlijnen volgen, waaronder ook het dragen van handschoenen en mondmaskers.

Sri Lanka

Na juli kun je naar verwachting weer op rondreis door Sri Lanka. Het land kende relatief weinig besmettingen.

Ierland

Ierland Toerisme heeft het gedicht “I will return” geschreven met een bijpassende sfeervideo speciaal voor iedereen die van Ierland houdt. In deze korte film met adembenemende landschappen toont Ierland haar empathie. Met dit gedicht staat Ierland stil bij de huidige situatie in de wereld waar je ook bent. 

Griekenland

Griekenland heft vanaf 4 mei geleidelijk de lockdown op. Vanaf 1 juni 2020 gaan de restaurants, café’s en hotels (die niet seizoensgebonden open zijn) in Griekenland weer open. 

Vakantiehuis in de Ardennen. Foto: Belvilla

Belvilla in eigen land

Vakantiewoningen in eigen land nu erg in trek en dat merkt Belvilla in de boekingen voor de zomermaanden juli en augustus. Deze zomer op vakantie in eigen land, het heeft zo zijn voordelen: vriendelijk voor het milieu, een korte reistijd en dus verrassend snel in een andere omgeving. Je kunt in een vakantiehuis in je eigen veilige bubbel blijven. Social distancing is gemakkelijk vol te houden. Bovendien zijn vakantiewoningen van Belvilla goed uitgerust: dat kan gaan van een tafeltennistafel tot een privézwembad of luxueuze sauna. Voor het nodige contact met de buitenwereld zorgt het vrijwel altijd aanwezige WiFi netwerk. Ook hebben de meeste woningen nog een eigen tuin en zijn erg rustig gelegen.

Ted en de Schat van de Mummie speelt in Peru.

Peru tipt kinderfilms

Peru is een van de meest afwisselende landen ter wereld met prachtige landschappen, een rijke geschiedenis en een enorm interessante cultuur. Niet gek dat er zo veel documentaires bestaan over dit Zuid Amerikaanse land. Voor kinderen zijn er een aantal leuke (teken)films beschikbaar op Netflix of Pathé Thuis die helemaal, of gedeeltelijk, in het teken staan van het Inca-land. Denk bijvoorbeeld aan Dora of Ted & De Schat van de Mummie.

Geen Europa Kinderhulp reizen

Verdrietig nieuws komt van Europa Kinderhulp dat besloten heeft om alle reizen deze zomer te annuleren. Het is helaas onverantwoord om groepen kinderen te verplaatsen, zeggen ze. Het doel van Europa Kinderhulp is een zorgeloze vakantie bieden aan kansarme kinderen uit verschillende landen. Gezondheid staat altijd voorop. De kinderen, die uit Nederland en diverse Europese landen afkomstig zijn, verblijven tijdens hun vakantie in Nederland bij Nederlandse vakantiegezinnen. Ze hopen dat alle vakantiegezinnen die zich voor dit jaar beschikbaar hebben gesteld, dat ook weer willen doen in 2021. Hopelijk zijn er volgend jaar zelfs nog meer mensen die deze kwetsbare kinderen een onbezorgde zomer willen bezorgen. Want de kinderen zullen het dan extra hard nodig hebben. Kijk voor meer informatie op www.europakinderhulp.nl.

Boheems Zwitserland_Vaclav Sojka
Boheems Zwitserland in Tsjechië. Foto: Vaclav Sojka

Virtueel naar Tsjechië

Tsjechië zorgt ervoor dat je het land virtueel kunt bezoeken via deze website. Droom even weg en ontdekt vanuit huis enkele prachtige Tsjechische bestemmingen ontdekken via een 360 virtuele tour. Bezoek een Tsjechisch kasteel en bewonder de omgeving en het interieur. Ga op ontdekking in de steden Karlovy Vary, Kutná Hora en Telč en maak een tour door het jongste Nationale Park van Tsjechië. Deze rondreis door Tsjechië is alvast mooie reisinspiratie voor als het reizen straks weer mogelijk is.

new york
Een helicoptervluchtje boven New York is met 1 klik geregeld!

Beleef New York vanuit de (virtuele) lucht

The City That Never Sleeps is virtueel te bezoeken. Via de website van YouVisit kun je in een helikopter stappen en vanaf daar over de hele stad vliegen. Ook kun je een tour krijgen door verschillende universiteiten, parken en typische New Yorkse appartementen. Hierdoor krijg je een goede indruk van wat deze wereldstad zoal te bieden heeft. Op zoek naar cultuur? Surf dan naar de website van Google Arts & Culture, waar je de collecties van onder andere MoMA en The Metropolitan Museum of Art kunt bewonderen.

orientel travel thailand
Foto: Oriental Travel Thailand

Oriental Travel Thailand

Peter de Ruiter verhuisde in 1993 naar Thailand. Hij is eigenaar van Oriental Travel Thailand, een touroperator gespecialiseerd in (maatwerk) rondreizen met een persoonlijk karakter. De Ruiter heeft al heel wat avonturen beleefd, waaronder abseilen van Baiyoke Sky Tower, toentertijd het hoogste gebouw in Bangkok, en het organiseren van de langste aaneenschakeling van Tuk Tuks ooit voor het Guinness Book of World Records. Zijn advies voor Nederlanders die naar Thailand gaan is om voorafgaand aan je reis goed te bedenken wat je wil zien en doen, Thailand is zoveel meer dan alleen Bangkok, Chiang Mai of de mooie stranden in het zuiden. De infrastructuur van het land is perfect om een heel diverse reis te maken in zelfs maar twee weken! In de toekomst wil de Ruiter zich graag focussen op duurzaam toerisme, zoals hij ook al bij zijn eigen eco-resort, Sirila Farm, doet in de Loei provincie in het noordoosten van Thailand.

Zo. Dat was flink wat reisinspiratie. Het is nog niet eens alles wat ik ontvangen heb… Zoals ik op facebook al deelde geeft vakantiepark De Leistert flinke kortingen op boekingen die je nu doet. Nu de lockdowns versoepelen en de zomervakantie nadert, verwacht ik meer reisnieuws. van mijn reisplannen voor 2020 is weinig terecht gekomen, maar het jaar is nog niet voorbij!

Droom jij al over een vakantie? Voor deze zomer of volgend jaar? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.