7 klaar voor de zomer tips

Voor jezelf zorgen is belangrijk en vaak doen we dat te weinig. Je zorgt liever voor je kinderen of eventueel voor je partner als je die hebt. Maar jij bent ook belangrijk! Zeker nu de zomervakantie bijna aanbreekt en de kinderen kunnen relaxen en bijkomen van het schooljaar. Voor jou is dit vaak extra druk: hoe regel ik de opvang, wat gaan we doen om ze bezig te houden, kunnen we dagjes weg of op vakantie? Vandaag geef ik je 7 tips om jezelf de nodige summerboost te geven!

voetencreme
Deze voetencrème vind ik heel erg fijn. Vochtinbrengend en je voeten worden er lekker zacht van.

Tip 1: kijk naar je voeten

Kijk even goed naar je voeten. Hoe voelen ze? Moe? Zwaar? En hoe zien ze er uit? Pak vanavond even 5 minuten voor jezelf en maak ze slipperproof. Insmeren met een verzorgende voetencrème of maskertje en dat laten intrekken, is aan het einde van de dag erg fijn. Lak meteen ook je teennagels. En wat heb je eigenlijk voor slippers of open schoentjes? Ik draag meestal nog steeds de Birkenstocks die ik jaaaaaaren geleden kocht tijdens het vrijgezellenfeestje van een vriendin… Dus terwijl je crème intrekt of je nagellak opdroogt: surf even naar de Birkenstock sale. Zoek iets comfortabels uit waar je ook mee achter je kinderen aan kunt rennen in geval van nood. Dus niet van de plastic flipflops voor op het strand, maar iets wat een beetje liever is voor je voeten.

Tip 2: leesvoer voor mama

Ik houd van lezen. Zou dolgraag weer eens de rust nemen om in het zonnetje lekker met een boek te zitten. Jij ook? Trakteer jezelf op een mooi leesboek. Een heerlijke zomerread is bijvoorbeeld “Uit het Dagboek van Grace” door Ciara Cerraghty, kreeg deze als dé tip qua feelgood roman in mijn mailbox. Je shopt hem hier voor 17,50 euro. Alternatief is natuurlijk gewoon een fijn tijdschrift zoals de Happinez of de Flow. Zorg dat je iets in je tas hebt als je naar een speeltuin (of nog beter een terras met speelgelegenheid) gaat, en dan niet op je mobiel want dat weerkaatst zo irritant in de zon. Een puzzelboekje is een mooi alternatief wanneer je niet van lezen houdt. Me-time terwijl je kinderen spelen.

Tip 3: nieuwe outfit

Deze tip moet ik zelf nog even opvolgen: een nieuwe outfit scoren! Geel is nu een trendkleur en ik heb een tof zomers jurkje gezien van Studio Anneloes bij To Be Dressed in de webshop. Eentje waarbij je decolleté een beetje netjes is weggewerkt en ik dus gewoon rotzooi (lees: speelgoed, stiften, whatever) van de grond kunt rapen zonder dat je hele hebben en houwen meteen te fotograferen is door random mensen met hun telefoon. Om het maar even netjes neer te zetten. Ik zag ook wat dames in een jumpsuit en zoiets heb ik nog niet. In ieder geval: als je iets nieuws hebt, voel je jezelf meteen wat hipper en dus relaxter als je flaneert op een vakantiepark of terras.

Tip 4: iets creatiefs

We zijn vaak zo druk met regelen en organiseren, dat we teveel in ons hoofd leven. Af en toe is het goed om dat even los te laten. Ga iets creatiefs doen! Zorg dat je wat hobbyspullen in huis hebt om zelf (of samen met je kinderen) mee aan de slag te gaan. Meubels pimpen bijvoorbeeld, kleuren voor volwassenen (bij de Zeeman hebben ze regelmatig goedkope exemplaren), een leuke workshop, een collage maken, een vakantiedagboek bijhouden, aan de foto albums van je kinderen werken, haken… (Zie voor inspiratie mijn artikel over de Kreadoe beurs.) Zorg er in ieder geval voor dat wat het ook is, je iets doet zonder schermpje! Niet al teveel nadenken gewoon ‘go with the flow’ bezig zijn. Zelf vind ik het makkelijk om voor mijn kinderen de kleurspullen neer te leggen en er dan zelf bij te zitten met een eigen kleurboek. Even uit mijn hoofd en de kinderen hebben het gevoel dat je samen met ze bezig bent.

Samen kleuren dacht ik, maar de peuter bedacht dat ze samen stickers gingen plakken op de turbo kleurplaat.

Tip 5: bezoek de beautysalon

Als je er zelf goed uit ziet, voel je je ook zekerder en lekkerder in je vel. Sporten om een beetje strak te zijn daar had je al eerder mee moeten beginnen, bovendien moet je zelf weten hoe actief je daarin bent. Zelf ga ik slechts 1x in de week en vind ik mijn blubberbuikje wel prima. Wat ik wel heel belangrijk vind zijn mijn wimpers. Die laat ik regelmatig doen. Maar kies hier vooral iets dat jij heel fijn vindt: de nagelsalon bijvoorbeeld, of de pedicure, of laat je benen harsen, ga voor een massage, bezoek de kapper, neem een gezichtsbehandeling om je huid te laten stralen. Bikini wax durf ik zelf niet, maar als het wel jouw ding is: lekker doen. Zorg er in ieder geval zelf voor dat je het idee hebt dat je een stukje mooier bent. Liever low budget: ga naar een parfumerie en laat ze je daar gratis een make-over geven met make-up tips en alles erbij. Voor de vorm kun je nog even een fijne douchegel aanschaffen.

renovateur behandeling
Een peeling met de Carita Paris Renovateur: pitjes op je huid. En hij is nu (enkele dagen later) nog steeds zijdezacht…

Tip 6: plan iets gezelligs

Zorg ervoor dat je zelf ook iets hebt om naar uit te kijken. Dat kan een familie barbecue zijn of een boswandeling met een groep vrienden, maar je kunt ook met je vriendinnen (zonder kids) een high tea plannen, of een escaperoom bezoeken, naar de sauna of whatever. Zorg in ieder geval dat er tijdens die 6 weken niet alleen dingen voor de kinderen in je vakantieplanning staan, maar ook iets voor jou! Ga lekker naar die voorstelling met je partner, nodig je moeder uit in een restaurantje, geniet in je uppie in de bioscoop van die mooie film… Want ook in je eentje kun je iets ‘gezelligs’ doen. Een date met jezelf schijnt ook helemaal hip te zijn, ik las in de Viva zelfs de term ‘masturdating’ wat ik dan weer een beetje ranzig vind klinken, maar goed. Zelf vind ik NMLK nog steeds een uitkomst: Nieuwe Mensen Leren Kennen via de honderden activiteiten waarvoor je je kunt aanmelden in de app. Ideaal: lekker uit eten met mensen die je niet kent, zodat je altijd iets hebt om over te praten. De voorpret is het halve werk.

gazpacho

Tip 7: trakteer jezelf op foodporn

Mijn laatste tip kun je invullen op de manier die jou het beste ligt. Houd je ervan om lekker in de keuken bezig te zijn? Dan ga je zelf aan de slag met een gerechtje of baksel dat er supermooi uitziet. Maak desnoods een hippe zomerse watermeloenpizza. Fotografeer dat en deel op facebook of via je Whatsapp statusupdate of iets, wie weet krijg je nog een paar fijne complimentjes. Of organiseer een cocktailparty, want cocktails of mocktails (zonder alcohol) zien er altijd zo tof en zomers uit. Lekker los met de randjes suiker, vruchtjes en ijsklontjes in verschillende vormen en vrolijke parasolletjes of prikkers en rietjes. Je moet er blij van worden als je er naar kijkt. Net als ik niet zo’n liefhebber van kokkerellen? Ga dan een kookworkshop doen met vriendinnen of ga eten in een restaurant waarvan je weet dat ze kunstwerkjes maken van de gerechtjes. Een lust voor het oog en voor je maag. Als je naar mooie dingen kijkt, voel je je direct een stuk beter en eten is ook nog eens lekker dus 2 vliegen in één klap.

cocktailparty
Foto cocktail- en fruitparty: Shutterstock

Hopelijk heb ik je op ideeën gebracht en zet je een paar van deze dingen in je eigen agenda deze zomer. Doen hoor! Zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Ik ging altijd maar door, was heel streng voor mezelf en vond dat ik niet moest miepen. Maar het is echt belangrijk om ook je rust te pakken waar nodig en lief te zijn voor jezelf, want het leven is waardevol genoeg om het daadwerkelijk te leven. Ik heb vorige week zelfs 3x overdag een dutje gedaan omdat ik voelde dat het anders niet meer ging… Dat had ik mezelf 2 jaar geleden nooit gegund.

Welk idee resoneert met jou? Wat gun jij jezelf deze zomer?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.