Prachtig: ervaring met een voedingsjurk van Gebe Maternity

Ben jij zwanger of pas bevallen? Dan is Gebe Maternity een merk om in de gaten te houden. Zelf reviewen is met een vervulde kinderwens lastig, maar ik kwam model Richella tegen die nu hoogzwanger is van haar 3e kindje en graag haar ervaringen met dit merk met jullie wil delen. Wat een super stijlvolle voedingsjurk hè?

Gastblog door Richella Coats met foto’s van Omta Fotografie

ervaring gebe maternity voedingsjurk

Nou, hier is hij dan eindelijk: mijn eerste blog! Ik heb het geluk om een blog te mogen schrijven over één van de onderwerpen die mij interesseren, namelijk mode en beauty. Ook een onderwerp dat mij in het dagelijks leven bezighoudt. Met mijn bedrijf Coats Legal & Beauty geef ik workshops op het gebied van visagie en styling, coach ik gevestigde modellen en help ik startende modellen met het opbouwen van hun portfolio.

Via blogger Marguerita van Marstyle,  heb ik een jurk ontvangen van Gebe Maternity (Gebe). Hoewel ik nu 38 weken zwanger ben van mijn derde kind, gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat ik nog nooit eerder een kledingstuk heb gezien noch gepast van dit merk. Verwachtingen vooraf heb ik dan ook niet. Al doet een blik op de site van Gebe vermoeden dat de kleding die behalve divers en kleurrijk eruit ziet, ook comfortabel zit.

Over Nursing dress Limnos

ervaring gebe maternity voedingsjurk

De feitjes van de jurk en fotoshoot op een rij.

Nursing dress Limnos (Navy)

Materiaal: 75% viscose, 20% polyester, 5% elastaan

Prijs: € 54,95

Model: Richella Coats

Haar, make-up en styling: Richella Coats, www.coatslegalbeauty.nl

Foto’s: Albert Omta, Omta Fotografie www.omtafotografie.nl

Eerste indruk van Gebe

Toen de jurk van Gebe al vlot na het gesprek met Marguerita, door de postbode bij mij thuis werd afgegeven, was ik al verrast.  Des te meer toen ik de verpakking opende en ik de mooie intense paarse kleur en de stof zag. Het materiaal en de kleurintensiteit van een kledingstuk, vind ik naast het draagcomfort en de pasvorm één van de belangrijkste aspecten.

ervaring gebe maternity voedingsjurk

Pasvorm van de voedingsjurk

De jurk zit over mijn gehele lichaam als gegoten. De jurk zit bij de borstomvang en de taille dan ook niet te strak of te ruim en de lengte van de jurk is voor mij perfect.

ervaring gebe maternity voedingsjurk

Wat vind ik van de stof?

Ik ben een grote liefhebber van natuurlijke stoffen als katoen, wol, mohair, zijde en linnen. Deze stoffen absorberen goed vocht en dat vind ik aangenaam, zeker met hogere temperaturen. De jurk bestaat voor 75% uit viscose. Dit is een semi-natuurlijke stof. 20% bestaat uit polyester, dit is een synthetische stof . 5% bestaat uit elastaan, dat zorgt voor de rek. Aangezien deze jurk niet van geheel natuurlijke stof is, was ik erg benieuwd of ik dit zou vernemen in de “luchtigheid”.

Nadat ik zonder zweetgeur en zweetplek thuis kwam na een tochtje van bijna 20 km fietsen met de bakfiets door de Reeuwijkse plassen naar Gouda en weer terug in een temperatuur van 24 graden, kan ik wel stellen dat de stof – hoewel niet geheel natuurlijk – mij heel goed bevalt.

Ook niet onbelangrijk is dat de stof na het wassen niet vaal geworden is noch heeft afgegeven op een ander kledingstuk tijdens het wassen.

ervaring gebe maternity voedingsjurk

Details van de jurk

Lint: een fijn detail is dat de jurk een lint heeft. Hierdoor kan je variatie geven aan de jurk. Het lint is zowel voor, achter als aan de zijkant te dragen. Dit kan met een strik zijn of in een losse knoop. Indien je niet zwanger bent of nog geen grote buik hebt, kan je de jurk door het lint tailleren.

Rits voor borstvoeding: Ik heb aan mijn eerste 2 kinderen een tijd borstvoeding gegeven. Toch heb ik nog nooit een voedingsjurk gedragen. Nu ik deze voedingsjurk met de rits voor bij de buste heb aangehad, ervaar ik absoluut dat een voedingsjurk erg gemakkelijk kan zijn. De kleding hoeft bij het geven van borstvoeding niet ongemakkelijk verschoven te worden, terwijl door de rits op de juiste hoogte af te ritsen, de borst bedekt kan blijven.

ervaring gebe maternity voedingsjurk

Functionaliteit en gebruikscomfort

De jurk kan zowel zakelijk als casual en voor, tijdens en na de zwangerschap gedragen worden. Dit komt door de rekbare stof en het lint dat voor wat veranderingen in het model kan zorgen. Ook het schoeisel – van pumps tot sneakers – kan worden aangepast aan de stijl die men wenst.

Conclusie

De jurk is voor mij perfect. Voor een redelijk ‘scherpe’ prijs krijg je een mooie elegante jurk die je zowel voor, tijdens en na de zwangerschap kan dragen. Ook fijn is dat je deze jurk op kantoor kan dragen, maar dus ook casual met sandalen of nette sneakers. Ik zou deze jurk gezien de bovenstaande ervaring dan ook zeker aanbevelen. Lees meer informatie op de website van Gebe Maternity.

Lees ook: unboxing van de Jumbo Hallo Mama doos en onze ervaring met floaten (heerlijk tijdens je zwangerschap)

Kende jij het merk Gebe Maternity al? En wat vind je van deze voedingsjurk?

Reacties

  1. Liesbeth zegt:

    Leuke blog! Prachtige foto’s. Jurkje staat jou super!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.