LOL Surprise kinderfeestje, hoe doe je dat?

De schattige verzamelpopjes van de LOL Surprise ballen zijn echt een rage he? Met Sinterklaas waren die ballen bijna overal uitverkocht. Gelukkig kon ik er toen op internet nog een paar bemachtigen, maar die mega grote LOL Big Surprise bal was al niet meer te krijgen toen ik eindelijk besloot er één cadeau te willen doen aan mijn meisjes. Nog steeds zijn ze weg van die ballen, elk jarig vriendinnetje krijgt een LOL Surprise of Little Sister cadeau van de dames. En nu wil mijn dochter een LOL Surprise partijtje, hoe doe je dat?

lol surpriseIk hoop dat jullie met me mee willen denken, want ik ben graag goed voorbereid. Op kinderfeestjes zelf schiet ik namelijk flink in de stress en loopt het nooit zoals ik het bedacht had. Daarom wil ik genoeg leuke spelletjes en activiteiten op een lijstje zetten, zodat de meisjes écht worden ondergedompeld in de LOL Surprise Party sfeer.

Wat wil mijn dochter graag?

Als meedenkende mama was ik na het horen van het gewenste thema voor haar feestje al 10 stappen verder, toen ik bedacht dat ik het eerst eens aan haar zelf moest vragen. Na het Legofeestje van de jongste leek het mij eigenlijk wel zo relaxt om het kinderfeestje weer buiten de deur te doen. Ik zocht dus 10 mogelijke feestjes bij elkaar waarvan slechts 1 thuis plaats zou vinden… en die koos ze dus, gekoppeld aan het thema LOL Surprise.

Het hoeft ook niet spectaculair natuurlijk. Afijn, het lijkt haar geweldig als haar tante op haar feestje komt en om dan een workshop cupcakes decoreren te doen met haar vriendinnen. Tante maakt de mooiste taarten (waarvan er al diverse voorbij zijn gekomen op mijn blog met de verjaardagen van de dames – hier de LOL Surprise taart) en ze doet gelukkig ook kinderfeestjes met haar bedrijf Teacake in Bodegraven. Verder had madame de binnenkort jarige Jet bedacht dat ze met haar vriendinnen allemaal een LOL bal zouden uitpakken… prijzig, dus ik koos voor ballen van de Little Sisters. Je kunt hier ook de bruisballen voor nemen, wat goedkoper nog.
Uitnodigingen in thema:

lol surprise pets
Alle LOL Surprise Pets figuurtjes die je kunt verzamelen.

Welke LOL Surprise activiteiten kunnen we gaan doen?

  • Cupcakes decoreren (in LOL thema).
  • Schminken of glittertattoos (hier kan ik de tante van mijn mop ook voor inhuren).
  • Nagellakjes (deden we vorig jaar ook, groot succes).

 • LOL Surprise Bingo (via Pinterest vond ik downloadbare Bingokaarten), te spelen op dezelfde manier als tijdens het Legofeestje: met Nibbit Ringo chips die ze mogen opeten als het kaartje wordt getrokken van een popje op hun kaart. Ik moet misschien zelf nog wat knutselen, want ik vond slechts 4 verschillende bingokaarten en ze zijn waarschijnlijk met 6 tot 8 meisjes.
 • LOL Surprise kleurplaten versieren (met stiften en natuurlijk glitterlijm), er zijn ook woordzoekers met Engelse woordjes in dit thema via Pinterest te downloaden (zier hieronder).
 • Spelen met de LOL popjes en ook bakken met koud en warm water (zodat ze verkleuren, plassen, spugen of huilen)
 • Graven in Super Sand. Net nieuw zijn de LOL Pets, waarin ook een beetje supersand zit met daarin kleine accessoires verstopt. Ik heb nog wel wat supersand staan dat ik in bakjes kan doen waar de meisjes met een mini lepeltje een klein cadeautje van de Action of Big Bazar of iets zouden kunnen uitgraven. Uiteindelijk koos ik voor een LOL Surprise sleutelhanger die ik kocht via Ali Express. Hebben ze momenteel ergens kleins met blingbling dat een leuk mini cadeautje is?
 • Bruisballen maken of laten bruisen. Mamaliefde tipte deze activiteit, want zij heeft zelf de LOL bruisbalfabriek. Lees hier haar uitgebreide LOL Surprise artikel met daarin álles wat je over dit speelgoed wilt weten. Lijkt me alleen lastig om met 6 tot 8 meisjes tegelijk te doen…
 • Als ik een leuke 1+1 gratis aanbieding vind: voor alle meisjes een LOL Surprise bal om samen te unboxen.
 • De YouTube video van OnneDi bekijken waarin ze de LOL Big Surprise unboxed (dit kan tijdens het eten). OnneDi is merkambassadeur en heeft heel veel filmpjes opgenomen met LOL Surprise.
 • LOL Surprise woordzoekers oplossen (gevonden op internet).
 • Verstop het LOL popje. Iemand verstopt een LOL popje in de kamer en de rest moet dit met de handen op de rug gaan zoeken. Als je hem ziet, ga je snel zitten! De eerste die hem vond mag hem daarna verstoppen.

LOL surprise feestje

Uiteraard gaan we ook nog cadeautjes verstoppen zodat de jarige ze kan vinden met ‘warmer’, ‘kouder’ hints. Toen de cadeaus verstopt waren, stonden de meisjes allemaal klaar met een hand confetti (á la de Confetti ballen) en strooiden we dat over de jarige Jet uit toen ze de kamer weer binnenkwam.

lol surprise

Wat eet je op een LOL Surprise feestje?

Er moet natuurlijk ook gegeten worden. Maar wat? Eten is echt niet mijn talent.

 • Op Pinterest zag ik gave cakepops in thema, met downloadbare caketopper plaatjes. Ik zou deze cakepops dus kunnen bestellen (nee, daar heb ik zelf geen talent voor) of de caketopperplaatjes uitknippen en op een sateprikkertje plakken voor kleine snackjes.
 • De halve LOL ballen die we thuis al hebben, kunnen dienst doen als schaaltje voor bijvoorbeeld komkommers, snoeptomaatjes en snackworteltjes.
 • Verder was het ’tafel eten’ dat we op haar vorige feestje deden ook best handig: plastic tafelkleed, wat bakjes met sausjes en een berg patat en kipnuggets op tafel gooien. Niet echt in thema alleen…
 • Andere optie is het maken van mini sandwiches die ik met de sateprikkers met LOL figuurtje afmaak.
 • Flessenlabels van LOL Surprise heb ik op Pinterest gevonden, die kun je op kleine flesjes drinken plakken, rietjes erbij kopen met goud (uitverkoop van kerst) en klaar.
 • De easy peasy LOL Surprise traktaties die ze in de klas uitdeelde zijn natuurlijk ook leuk.
 • Misschien nog iets van chocolade verrassingseieren?

Afijn, ik ben een heel eind maar zal nog flink aan de bak moeten. Veel dingen moet je toch zelf printen en in elkaar knutselen. Hebben jullie nog leuke tips qua snackjes in LOL Surprise thema?

lol surprise

Downloads voor je LOL Surprise feestje

Wil jouw dochter ook een LOL Surprise feestje geven? Ik heb alles wat ik gevonden heb gepind op mijn Pinterest bord voor dochterlief haar verjaardag. Hieronder deel ik een paar leuke downloads, maar op pinterest dus nog veeeeeeel meer ideetjes.

Deze leuke LOL Surprise kleurplaat kwam ik tegen bij The Pinsta, ze hebben er nog veel meer:

Photo credit: Disegnidacoloraregratis.it

LOL Surprise Bingo kaarten

LOL Surprise woordzoeker

LOL Surprise traktatie doosje

LOL Surprise caketoppers

Tip: lamineren en je hebt een memory of accessoire voor een LOL speurtocht!

LOL Pets ballen uitpakken

De Pets zijn ontzettend leuk omdat dit de huisdiertjes zijn van de poppetjes. Als extra gimmick zit er een klein beetje kinetic sand in, waarin extra accessoires zijn verstopt. Bij ons waren dit onder meer schoentjes en die kun je het beste met een grote satéprikker leegmaken van het zand dat er in zit. Eventueel nog een paar keer afspoelen in een bakje water om ze goed schoon te krijgen. Deze ballen kosten 9,99 euro.

lol surprise kinetic sand activity
Onder dit kinetische zand ligt een LOL Surprise sleutelhanger begraven, ik had er wat confetti op gestrooid en met het gouden vlaggetje konden de meisjes vormpjes tekenen.

Het zand is overigens ook meteen een groot nadeel. Ze leveren dan een leuk spelelement, bij ons zat alles – ondanks het tafelkleed – al snel onder. Ook hadden de dames het zand in de bakken met water geroerd omdat dit zo leuk was om te doen… Wel iets om even rekening mee te houden dus. Als je al wat kinetic sand had liggen, kun je het daar mooi bij opbergen. Dit idee ga ik in ieder geval gebruiken op het kinderpartijtje om de meisjes een LOL sleutelhanger te laten uitgraven.

LOL Surprise bij Aliexpress

Bij Aliexpress vond ik een aantal handige feestaccessoires. Dit is de allereerste keer dat ik hier iets heb besteld en ik heb tot nu toe alleen de ballonnen nog ontvangen, maar die zijn geweldig, goedkoop en aan 2 kanten bedrukt.

Folie Ballonnen – hier bij Kuchang, kosten 4,41 euro voor 10 ballonnen.

ballon lol surprise

Sleutelhangers – hier bij Baby Girl Boutique voor 8,14 euro had ik 6 stuks.

sleutelhanger lol surprise

Foto achtergrond – hier bij Sensfun voor 6,75 euro een exemplaar van 1×1 meter.

foto achtergrond lol surprise

LOL Surprise Confetti uitpakken


Met de Confetti ballen zijn je kids zoals je ziet iets langer zoet. Er zit in deze ballen ook een plaktattoo als ring voor om je vinger, er zitten vakjes in en je moet aan het touwtje trekken om de bal open te poppen en dan springt er confetti uit en je poppetje. Heel erg leuk!

Uitpakken Hairgoals

Lees ook:

Wie oh wie heeft er nog meer een leuk, niet te moeilijk idee om er een geslaagd LOL Surprise feestje van te maken? Ik ben dankbaar voor al jullie tips!Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Rory zegt:

  jemig, wat creatief allemaal! Ik ben inderdaad van de feestjes buiten de deur. Raar, want vroeger als kind genoot ik het meest van feestjes bij iemand thuis. Met koekhappen enzo. Dat, terwijl mijn moeder ons allemaal meenam naar de bioscoop en mijn vriendinnetjes van toen het daar nu nog over hebben. Mijn kleine meisje wordt binnenkort 6. Ik denk aan de bios en taart thuis. Zij wil vooralsnog het liefst alles thuis. Maar ik ben dus niet zo’n spelletjesmens. Hmmmm.

 2. Stefana zegt:

  Je kunt ook van alle activiteiten een spel maken. Dus zelf een grote bal maken en elke keer als ze een laagje eraf halen er een briefje, plat snoepje of iets grappigs in verwerken. Dan kom je langzaam in het midden en daar een surprise ei o.i.d in verstoppen. Of elke keer een vraag/spel in een laag verstoppen, die moeten ze oplossen voordat ze de volgende laag uit mogen pakken. Misschien met sleutels van slotjes erin verstopt zodat ze uiteindelijk iets open kunnen maken?

 3. Gera zegt:

  Wat een leuke variant op bingo! Die ga ik onthouden.
  Als je tijd over hebt een LOLlige speurtocht?
  Veel plezier! We lezen vast wel hoe het geweest is ;).

 4. Helma Keijzer zegt:

  Weet niet of het mag…..
  Maar ik bestel de ballen bij ome alie…. goedkoper. Wel nep maar voor 2,75 erg leuk! We hebben ook de echte… maar dat vind ik erg duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.