Mmm, heerlijk die ingrediënten uit de #foodybox Zomer

 Na het zien van een smeuïge inboxing video, werd onlangs bij ons de nieuwste editie van de #foodybox voor bloggers bezorgd. Deze zomereditie is gericht op buiten koken. Er kwamen een aantal ontzettend lekkere producten uit deze box. Het water liep in mijn mond en gelukkig werd mijn man direct geïnspireerd om ermee aan de slag te gaan! Wat zat er dit keer in? En welke recepten heeft da husband gemaakt?

Oeh wat zit er allemaal in?
Oeh wat zit er allemaal in?
Het leuke van de foodybox is dat je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone qua eten te stappen. Mijn man en ik vinden dat beiden wel leuk op z’n tijd, maar met onze meiden doen we dat tegenwoordig niet meer zo vaak. Al moet ik zeggen dat ze gelukkig steeds meer willen proeven en steeds meer dingen lusten, zoals pizza en paprika wat er voorheen niet in ging.

Melanza

Gestreepte aubergines met een zakje Melanza kruidenmix.
Gestreepte aubergines met een zakje Melanza kruidenmix.
Gestreepte aubergine voor gegrilde aubergines en baba ganoush. Deze zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn voor € 1,39 en ik heb er inmiddels nog een gekocht. Niet om de recepten te maken die op deze kleine kaartjes staan, maar vanwege het pastarecept op het grotere kaartje dat erbij zat. Mijn man was zo lief om zowel het pastarecept als het saladerecept met gegrilde aubergine te maken. Ik vond de salade ook prima, maar mijn man vond deze niet zo lekker. De pasta die hij maakte met de Baba Ganoush kruidenmix vonden we beiden heerlijk!
Manlief maakte ook nog mooie foto's van de bereiding <3
Manlief maakte ook nog mooie foto’s van de bereiding <3
Ik was echt zo blij, ik wilde heel graag de recepten met aubergines proeven. Normaal eten we dit vrijwel nooit. Als verrassing (en omdat hij erg van koken houdt) ging hij voor ons aan de slag in de keuken met onderstaand recept en het saladerecept dat ook op deze kaart staat. Dit pasta recept maakte hij speciaal voor mij zonder kaas, omdat ik dat niet lust maar desgewenst kun je het toevoegen. Liefde gaat bij mij zeker wel door de maag, maar toen da husband ook nog vertelde dat hij voor mijn blog foto’s had gemaakt van de bereiding smolt ik! Lief <3
Links de aubergines voor de salade, rechts de mix met cherrytomaatjes voor de pasta.
Links de aubergines voor de salade, rechts de mix met cherrytomaatjes voor de pasta.

Recept Baba Ganoush Pasta

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes (hebben wij in de tuin, ruikt zo lekker!)
  • zout en peper
  • 250 gram gehalveerde cherrytomaatjes
  • 150 gram penne
  • de gestreepte aubergine met Melanza Baba Ganoush kruidenmix
  • lage ovenschaal
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in stukjes van zo’n 1,5 cm.
  2. Meng in de ovenschaal de olie met de baba ganoush kruiden, de fijngehakte knoflook en tijmblaadjes. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  3. Schep te stukjes aubergine en de halve cherrytomaatjes erdoor. Zet de schaal in de oven en rooster het auberginemengsel in 25 minuten gaar.
  4. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Giet de penne af en doe dit terug in de pan. Bewaar een kopje kookvocht!
  6. Schep het aubergine-tomatenmengsel door de penne, samen met wat kookvocht (zodat de pasta niet meer plakt). Breng op smaak met peper en zout.

Tabasco

Tabasco in groen en rood. De groene variant is iets milder. En er zat een schattig rekje voor deze flesjes bij, mijn kookgekke jongste dochter demonstreert even hoe dit werkt. En Flammkuchendeeg van Tante Fanny, jum!
Tabasco in groen en rood. De groene variant is iets milder. En er zat een schattig rekje voor deze flesjes bij, mijn kookgekke jongste dochter demonstreert even hoe dit werkt. En Flammkuchendeeg van Tante Fanny, jum!
De Tabasco red en green is verkrijgbaar bij de Albert Heijn en Jumbo voor € 2,69. Ze hanteren de tag #makeseverythingbetter #Tabascobrandpeppersauce dus ik ben erg benieuwd. Nog niet geprobeerd!
Heb jij al eens Tabasco op? Waar gebruik je het bij?

TanteFanny

Zondagmiddagsnack: Flammkuchen pizza's. Een met tonijn en een met salami.
Zondagmiddagsnack: Flammkuchen pizza’s. Een met tonijn en een met salami en tomaatjes uit eigen tuin.

Ik ben zelf geen held in de keuken, daarom genoot ik extra van de pizza’s die da husband in een handomdraai maakte als zondagmiddagsnack met het kant en klare Flammkuchendeeg van Tante Fanny. Verkrijgbaar bij de Albert Heijn voor € 1,79 en je maakt hiermee bijvoorbeeld flinterdunne pizzabodems of andere lekkernijen. Manlief smeerde het deeg in met tomatensaus, fruitte een uitje en mixte dat op de ene helft met tonijnstukjes. De andere deeghelft kreeg wat stukjes salami, uit en snacktomaatjes in geel en rood uit eigen tuin. Was erg lekker ook de meiden hebben hiervan gesmuld!

OldAmsterdam en Maaslander

Verschillende smaken Maaslander en een stuk Old Amsterdam geitenkaas.
Verschillende smaken Maaslander en een stuk Old Amsterdam geitenkaas.

In de foodybox zat flink wat kaas. Een Old White geitenkaas die te koop is bij de Albert Heijn, Jumbo, COOP, Plus, Deen en Hoogvliet in stukjes van zo’n 240 gram á € 23,95 per kilo. Ook vond ik verschillende verpakkingen Maaslander Kruid & Pit die je kunt kopen bij  de Albert Heijn, Jumbo, Plus en COOP voor € 2,69. Nu lust ik dus zelf geen kaas en heeft mijn man sinds kort allergische reacties op allerlei zuivelproducten. Deze producten heb ik daarom aan mijn vriendin Liesbeth meegegeven, die heel vaak met me meegaat als ik voor de blogs een uitstapje heb. Zij heeft inmiddels een review geschreven die je binnenkort kunt lezen!

Barilla

Spaghetti en saus van Barilla.
Spaghetti en saus van Barilla.
Verbazingwekkend genoeg hebben we de Spaghetti no. 5 en Basilico saus van Barilla nog niet aangebroken. Ik begreep dat je de saus ook koud kunt gebruiken. Te koop bij de Jumbo, MCD en Boon voor € 1,49 en € 2,55. Lijkt me heerlijk en pasta is snel klaar. Bovendien zijn de sliertjes voor de kinderen erg grappig dus dat proeven ze wel.

Stegeman

Kipfiletstukjes als maaltijdverrijker van Stegeman.
Kipfiletstukjes als maaltijdverrijker van Stegeman.
De foto staat nog op de camera, maar vandaag deden wij deze langzaam gegrilde kipfiletstukjes door een salade bij de barbecue. Dee komt uit de serie Maaltijdverrijkers van Stegeman en ondanks de lange houdbaarheid zijn ze heerlijk mals en smaakten ze prima. Ze gaven de salade nét even dat extra beetje smaak. Deze Maaltijdverrijkers zijn verkrijbaar bij de Plus, COOP en Hoogvliet voor € 2,49.

Simon Lévelt

Ik had een mooie sfeerfoto gemaakt. Maar toen wilde mijn dochter even 'schudden' en dat is toch veel schattiger om met jullie te delen ;-)
Ik had een mooie sfeerfoto gemaakt. Maar toen wilde mijn dochter even ‘schudden’ en dat is toch veel schattiger om met jullie te delen 😉

Van Simon Lévelt kregen we in de foodybox een ijskoffiepakket bestaande uit losse koffie, koffiebonen en een grote RVS shaker. Zelf hadden we alleen een klein exemplaar dus (daar is ie weer) da husband was erg blij, want hij maakt er veelvuldig gebruik van. Kleine mop wilde ook even proberen hoe dat ging, waarna uiteraard de dop op de grond viel met een hoop herrie, haha. Alles wat met eten bereiden te maken heeft, wil ze graag zien en proberen. De ijskoffie ga ik nog maken. Met de koffiebonen kan ik zelf helaas niet uit de voeten dus die heb ik doorgegeven aan Imelda (van Beauty Royale) die haar mening zal geven. Deze koffie en shaker zijn verkrijgbaar bij de Simon Lévelt winkels voor € 5,20 en € 13,95.

Hier lees je over eerdere edities van de #foodybox die ik heb ontvangen:

Hopelijk heb ik je zo wat producten kunnen laten zien die je misschien nog niet kende. Lijkt het pasta recept met aubergine je lekker? Ben heel benieuwd wie dit al heeft gemaakt of gekocht!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nathalie zegt:

    Ziet er allemaal goed uit! Leuk om weer eens iets nieuws te proberen toch?

    1. Marguerita78 zegt:

      Ja zeker! Helemaal als het dan ook nog eens erg lekker blijkt te zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.