Relaxen in een lavendelbad met l’Occitane

Het wordt tijd voor de grote vakantie, we zijn allemaal erg moe hier in huis. Daarom was het zker geen straf om de naar lavendel geurende badschuim van l’Occitane uit te proberen dit weekend. De nieuwe Mama erbij, lekker warm water en even ontspannen met deze fijne geur. Ik doe het eigenlijk te weinig, zelf in bad gaan. Terwijl mijn dochters er toch regelmatig in zitten. Ook tijdens mama’s review van badschuim liep de peuter regelmatig even binnen om te zien of alles naar wens was en of ik nog wat testhulp kon gebruiken. “Jij hebt echt superveel sop mama!”

40 jaar

Na een half uurtje lezen, mocht ze er dan ook bij en hebben we samen baarden gemaakt en sneeuw geblazen van het sop. Ondertussen genoten we van de ontspannende lavendelgeur, heerlijk. Dit jaar jubileren de Lavender en Verbena geurlijnen van l’Occitante, vandaar dat ik het badschuim en parfum mocht proberen. Het merk werd opgericht in 1976 en om de veertigste verjaardag van l’Occitane te vieren, siert de kleine wilde lavendelbloem die de heuvels van de Provence bedekt een limited edition collectie voorzien van lange diagonale strepen. Als lavendelfan staat ook mijn eigen voortuin er vol mee, dat ruikt zo fijn als je er langs loopt. Lijkt me wel mooi om een keer de lavendelvelden van Frankrijk in het echt te zien.

DSC_0060Parfum

Verbena was het eerste parfum in de collectie van dit merk en ook die mocht ik proberen, ruikt naar citroen. Dat betekent dat je deze eau de toilette ook lichtjes op het uiteinde van je bed kunt sprayen, want muggen houden niet van deze geur. Frisse geur  in de slaapkamer en minder last van dit zoemende ongedierte, ik zeg win-win. Als parfum is het niet helemaal mijn geur, ik ben meer van de iets bloemerige luchtjes, maar het is een klassieker: zomers, fris en citroenig. Bovendien ziet de fles er prachtig uit. Ook deze heeft de limited edition verpakking gekregen met schuine strepen.

DSC_0058FOAMING BATH

Mijn grote favoriet uit deze lijn is echt de Foaming Bath. Laat je wegzinken in een lavendelveld in de Haute-Provence… Echt fijn, maar geen overweldigende geur. Deze rijke formule zorgt als gezegd voor flink wat schuim dat lang op het badwater blijft drijven. Na het badderen voelde mijn huid en die van mijn dochters (toen ik er uit was wilde de oudste ook in bad) niet droog aan, maar nog soepel, terwijl ik er best lang in heb gezeten.

DSC_0061

Deze verwennerij voor mama is sinds juni 2016 verkrijgbaar in de L’Occitane boetieks en op www.loccitane.nl. De geur Verbena EDT Limited Edition 100 ml kost € 48,00 en de fles met 500 ml Lavender Foaming Bath € 24,00. In deze jubileum geurlijnen zijn verder verkrijgbaar:

  • Verbena Exfoliating Fresh Shower Gel 250 ml € 14,50
  • Verbena Rough-cut soaps 2×100 g € 10,00
  • Verbena Moisturizing Body Mousse 150 ml € 23,00
  • Verbena Fresh Body Mist 50 ml € 13,00
  • Lavender Rough-cut soaps 2×100 g € 10,00

Ik realiseerde me door dit review-moment weer hoe fijn het is om even tot rust te komen in bad. Met een boekje en zonder beeldscherm. Heb me voorgenomen om vaker zo’n momentje oplaadtijd te nemen, vooral nu ik over een fijne mama-badschuim beschik!

Ga jij regelmatig in bad? Of schiet het er vaak bij in vanwege de kinderen? En als je dan gaat, doe je dan even makkelijk het badschuim van de kinderen erin of heb je een eigen badschuim?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Fleur zegt:

    Sinds twee jaar hebben we nu ook een bad, maar ik zit er ook niet zo vaak in. Maar toen ik laatst last van spit had, was het wel heel fijn! Dat schuimbad lijkt me heerlijk!

  2. Nathalie zegt:

    Ik maakte er in de zwangerschappen graag gebruik van. De laatste tijd word het bad alleen door de kinderen gebruikt.

    1. Marguerita78 zegt:

      Tijdens de zwangerschappen zat ik er ook veel in, herkenbaar 🙂

  3. Sinds onze verhuizing naar het platteland hebben we geen bad meer. Mijn man vindt dat wel jammer maar zelf mis ik het eigenlijk niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.