Wat zat er in de lente editie van de #Foodybox ?

Vlak voor kerst kreeg ik een mooie #foodybox voor bloggers toegestuurd vol met nieuwe, lekkere producten. Erg leuk en  dat vonden de initiatiefnemers ook, want voor Pasen was er weer een samengesteld. Spannend wat er weer in zou zitten. Op mijn facebookpagina deelde ik met jullie al het leuke ‘inboxing’ filmpje dat erbij was gemaakt. Grappig en handig gedaan, want er werden meteen tips gegeven over wat je zou kunnen maken met de inhoud van de doos.

De inhoud van de #foodiebox voor Pasen, jummie!
De inhoud van de #foodiebox voor Pasen, jummie!

Wat zat er in?

1. Twee doosjes Looije tomaten, te koop bij Albert Heijn voor €2,69. Deze waren als eerste op en ze zijn echt een aanrader. Heerlijk zoet en rijk van smaak. Als we weer eens boodschappen doen bij Albert Heijn ga ik ze zeker meenemen. Ik heb ze nergens in verwerkt, we hebben ze zo gesnackt. Jummie!

tomaten
Lekkere gezonde snacks erbij, waaronder de Looije tomaatjes uit de #foodiebox. Die waren als eerste op! Heerlijk zoet…

2. Wat onverwachts ook heel snel op was: een flesje Chimay trappist. Ik dacht dat ik dit door mijn man zou laten proeven, maar bij een gezellig televisie avondjes kreeg hij daar geen kans voor. Dit lichte Belgische biertje vond ik zelf heerlijk en smaakte perfect bij een bakje van de Chio nootjes uit dit Paaspakket. De Chimay is te koop bij de slijterij en bij Albert Heijn voor €1,55. Eigenlijk ben ik geen bierdrinker, maar zo af en toe geniet ik er wel van en zeker lichtere bieren smaken me goed..

 3. De Chio Kettle Coated borrelnoten met chilismaak zijn lekker pittig! Daar houden wij wel van. Ik nam er een paar en genoot zo van mijn biertje dat de schaal al snel leeg was gegeten door mijn man, die ze heerlijk vond. Ik kende zelf Chio nog niet van de nootjes (wel van de chips) maar deze variant is voor herhaling vatbaar en zullen we dus vaker in de boodschappenkar gooien. Te koop bij Jumbo, AH, Plus en Deen, Hoogvliet, Poiesz, Jan Linders, Vomar, Spar en COOP voor €1,39.

Mmmm lekker Looije tomaatje!
Mmmm lekker Looije tomaatje!

4. Een bijzonder product, waarvan ik nog niet precies weet hoe dit te combineren in een gerecht is de Arabische Aicha zoete aardappel confiture die je kunt kopen bij Albert Heijn voor €1,49. Heb ik misschien Arabische lezers die tips hebben?

5. Op voor ik een foto kon maken: de Eat Me kiwi. Eetrijp dus werd direct door man en dochters verwerkt in een heerlijke fruitsalade. Ik heb er zelf van meegenoten, altijd lekker een bakje fruit, maar ben dus vergeten om te fotograferen. Ik was zelf al wel bekend met de avocado’s van Eat Me, maar fijn dat ze ook kiwi’s hebben. Die dingen moeten normaal altijd een tijd op de fruitschaal liggen voordat je ze kunt eten en als je er dan weer aan denkt dat je ze hebt, liggen ze vaak te lang. Eat Me is de oplosing en je koopt ze bij Coop, Deen, Emté, Marqt, Spar, Vomar, Hoogvliet en  Plus. De prijs weet ik niet.

6. We houden erg van wokken, dus een leuk product om te proberen is de fles Reddy wokken en roerbakken. Te koop bijJumbo, COOP, Hoogvliet, Poiesz, Deen en Jan Linders  voor €2,29. Spat minder staat er op. Deze fles moet je voor gebruik even schudden. Alle Reddy oliën zijn van nature rijk aan onverzadigde vetten en vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.
Wasa ontbijt
7. Bij het (paas)ontbijt probeerden we de nieuwste smaak knäckebrod van Wasa, de Wasa Crunch Sensation – sesam. Man en dochters zijn gek op knäckebrod en ik vond hem zelf ook lekker. Hij was inderdaad knapperig en smaakte naar sesam. Te koop bij AH, Jumbo, Boi. Boon. Deen, COOP, Hoogvliet, Jan Linders, Spar, Vomar en Plus voor €1,79.

Lekker knapperig!
Lekker knapperig!

8. Een product waar ik ook even over na moet denken, maar aan de smaak ligt dat niet: de Yama Teriyaki Mirin Sauce die je kunt kopen bij Albert Heijn en horecagroothandels voor €3,95. Ik denk dat we hiermee vlees voor op de barbecue gaan marineren of we verwerken hem in een lekkere wok.

Zelf saucijzenbroodjes maken met deeg van Tante Fanny.

9. Verpakt in een koeltas zat een grote rol Tante Fanny bladerdeeg. Man en dochters maakten hiermee zelf saucijzenbroodjes met de knakworstje dies over waren van het kinderpartijtje van mijn oudste. Jummie! Te koop bij Plus, Jumbo, Hoogvliet, Emté, Coop, Supercoop, Agrimarkt,
Vomar, MCD, Boon’s Markt, Deen en Poiesz voor €1,49.

 10. Erg mooi is het flesje van Oil & Vinegar met mango pulpazijn, dat we gaan gebruiken in saladedressings. Je kunt het kopen bij de winkels van Oil & Vinegar waar je €9,25 betaald voor 250ml. Leuk als cadeau voor iemand die graag in de keuken staat.

11. Ik moet niet vergeten om binnenkort een flinke voorraad tomaten in te slaan, waarmee mijn man verse soep kan maken. Daarin kunnen we namelijk de Alpro Soya Cuisine proberen, te koop bij Jumbo en Albert Heijn voor €1,25.

Het blijft leuk om zo’n verrassingspakket te ontvangen en allemaal nieuwe producten te proeven en proberen. In de supermarkt zie je niet altijd welke producten er nieuw in het assortiment zijn. En ik probeer daar toch altijd wel alert op te zijn (en op de mogelijke cashbacklabels op producten natuurlijk).

Zit er iets tussen dat jij zou willen proberen? Of heb je misschien een tip voor de confiture van zoete aardappel?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. marjon zegt:

    Ik vind een foodbox meestal wel leuk. Er zitten vaak producten in die je zelf niet meteen koopt.
    Ik heb helaas geen tips voor de 2 producten maar met de zoete aardappel moet vast en zeker iets lekkers te vinden zijn via google

  2. Dat dienblad met al die gezonde snacks vind ik een lust voor het oog!

    1. Marguerita78 zegt:

      Dankjewel, credits voor mijn man 😉

  3. Yvonne zegt:

    Ziet er lekker uit… Altijd goed om iets nieuws uit te proberen..

  4. Nathalie zegt:

    Wat leuk zo’n Foodybox. Ik proef ook graag eens wat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.