Aladins tapijt vliegt echt!

Dit weekend ontdekten wij een gaaf nieuw spel van Goliath: Aladins vliegende tapijt. Het spel is in september uitgekomen, dus grote kans dat jij het nog niet kent. Geloof me, dit spel is leuk! Past ook in het Raar-maar-waar thema van de Kinderboekenweek waar ze op school mee bezig zijn. Zo leert mijn dochter de planeten, knutselt ze astronauten, is er een sloophoek en doet ze proefjes met bijvoorbeeld drijven en zinken. Waarom? Aladins tapijt vliegt echt! 

Aladins vliegende tapijt!
Aladins vliegende tapijt!

Het tapijt hangt via magnetische krachten vlak onder de standaard. Om de beurt pak je een voorwerp uit het zakje, een van de schatten, en die leg je zo voorzichtig mogelijk op het tapijtje. Aangezien dit echt zweeft, draait hij bij de geringste aanraking alle kanten op en dat maakt het best lastig. De speler die alles eraf laat vallen omdat het tapijt neerstort, heeft verloren en moet de schatten weer in het zakje doen. Het is een zenuwslopend spel voor twee tot vier spelers vanaf vier jaar, adviesprijs: 24,99 euro.
Door magnetische krachten zweeft het tapijt echt in de lucht, wauw!
Door magnetische krachten zweeft het tapijt echt in de lucht, wauw!
Aladins vliegende tapijt bestaat uit een vliegend tapijt, een scharnierende arm op een voetstuk, een buidel en 32 schatten. Een volwassene moet de scharnierende arm even correct bevestigen. In ons geval mijn man, want mij lukte het niet. Bij de voorbereidingen houd je het magische tapijt bij het uiteinde van de scharnierende arm. Het tapijt lijkt door de magnetische krachten echt te zweven. Het wordt op zijn plaats gehouden door een nylondraad. In de doos zit een reservedraadje. Je kunt de moeilijkheidsgraad instellen door het schorpioentje op de basis naar links of rechts te draaien. Het tapijt komt dan dichter bij de magneet (makkelijker) of er verder vanaf (moeilijker).
Oeh spannend, zal het tapijt niet vallen?
Oeh spannend, zal het tapijt niet vallen?
De speler die aan de beurt is pakt zonder te kijken een schat uit de buidel en legt die voorzichtig op het tapijt. Als het tapijt blijft hangen, is de volgende speler aan de beurt. Als een speler schatten van het tapijt laat vallen, moet hij of zij ze oprapen en terugleggen en als straf een tweede schat uit de buidel op het tapijt leggen. Het zenuwslopende spel is afgelopen als een van de spelers Aladins tapijt laat vallen.
Kleine zus doet ook leuk mee, maar kon de spanning niet heel lang aan. Kleuterzus en mama vonden het langer leuk. Ik ben echt enthousiast over dit spel!
Kleine zus doet ook leuk mee, maar kon de spanning niet heel lang aan. Kleuterzus en mama vonden het langer leuk. Ik ben echt enthousiast over dit spel!

Wat vonden wij ervan?

Ik vond het echt een tof spel! Het blijft spannend en grappig en het is ontzettend mooi uitgevoerd. De peuter van 3 kon ook meespelen, het spel is zeer eenvoudig. voor haar werd de spanning echter al snel te veel. Samen met mijn kleuter speelde ik verder. Ik denk dat we het zeker 15x achter elkaar hebben gespeeld! Hopelijk krijg ik het de volgende keer zelf in elkaar, maar het is een aanrader. Geef Sinterklaas maar een tip, lol voor het hele gezin verzekerd 🙂 Je shopt hem bijvoorbeeld hier. Dankjewel voor deze leuke aanvulling op onze spelletjeskast Goliath!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.